Acasă Politic Ministrul de interne, intre curatenia din ograda si cea din strada

Ministrul de interne, intre curatenia din ograda si cea din strada

DISTRIBUIȚI

– Averile politistilor, sub controlul absolut al MI

– Razboi cu firmele de paza

Senatorii din Comisia de aparare au lasat ieri -lupul de paza la stana-, amanand decizia de a infiinta o comisie parlamentara pentru controlul averii politistilor. Garnitura Ministerului de Interne, condusa de Ioan Rus, care a -vizitat- comisia, i-a convins pe senatori ca a facut ordine in ograda sa, dand ca -sarcina zero- Corpului de control verificarea cifrei de afaceri a politistilor. Ministrul Ioan Rus a pus insa gand rau firmelor de paza, despre care a afirmat in premiera ca supravegheaza demnitari, politisti si ofiteri SRI in scop de santaj, jumatate dintre ele fiind patronate de cadre care au parasit Ministerul de Interne.

Comisia parlamentara de ancheta, in stand-by

Incursiunea ministrului de interne, Ioan Rus, la Comisia de aparare a Senatului, asteptata ca fiind una fara emotii, datorita -camaraderiei de partid- dintre reprezentantul Guvernului si Sergiu Nicolaescu, seful comisiei, a fost marcata de un moment tensionat. Regizorul-politician i-a reprosat sefului politistilor ca nu a informat Parlamentul asupra rezultatelor cercetarii averii cadrelor din MI, obligandu-i pe reprezentantii Comisiei de aparare sa afle din presa ca totul e OK, arata surse senatoriale. Ministrul Ioan Rus si-a cerut scuze si i-a convins pe senatori sa lase afacerea in seama lui. Comisia de aparare astepta de saptamani bune finalizarea anchetei interne a Ministerului de Interne pentru a decide daca va infiinta sau nu o comisie parlamentara de control. Ieri, Ioan Rus a mai primit o gura de oxigen, scapand deocamdata de o asemenea decizie, care ar fi indus ideea ca in MI exista mari nereguli. Comisia de aparare a Senatului se va intruni separat, fara musafiri de la Interne, pentru a hotari asupra infiintarii comisiei de ancheta.

Pana atunci, ministrul Ioan Rus, flancat de generalii Pavel Abraham si Toma Zaharia, a tinut steagul sus, declarand raspicat: -Am reusit stoparea sau, oricum, diminuarea fenomenului. I-am atentionat in acest fel pe colegii nostri-. Desi nu a initiat o campanie speciala, Rus a anuntat ca MI va continua verificarea averii politistilor, aceasta fiind -sarcina zero- a Corpului sau de control. El a anuntat la capitolul -realizari- inca sase situatii in judetul Olt, fara a dezvalui insa identitatea vinovatilor, dar a promis ca va informa periodic Parlamentul asupra curateniei pe care o va face in interior.

Filaj si santaj cu firmele de paza

Cele 800 de societati de paza inregistrate in toata tara au intrat in colimatorul Ministerului de Interne. Desi nu a dat informatii privind rezultatele preliminare ale cercetarilor, Ioan Rus a lansat oficial acuzatii de soc, aratand ca prin aceste firme -sunt supravegheati demnitari, politisti si ofiteri SRI-, in scopul obtinerii de -contracte pentru santaj- si -pentru determinarea unor atitudini din partea unor factori de decizie-. Cei 52.000 de angajati ai firmelor de paza vor fi luati la bani marunti, desi au facut si fapte bune, ajutandu-i pe politisti sa recupereze in primul semestru al acestui an bunuri in valoare de 10 miliarde de lei.

Actiunile de tip mafiot ale unor firme de paza ar putea determina o inasprire a legii care le guverneaza. Aceasta cu atat mai mult, cu cat -pazitorii- lucreaza cu profesionisti. Astfel, ministrul Ioan Rus a aratat ca dintre cei 280 de fosti ofiteri care patroneaza societati de paza, 127 sunt fosti ofiteri si subofiteri de Interne, 54 fosti ofiteri de Informatii, 11 din SPP si 88 din MApN.Un alt subiect fierbinte de pe agenda MI este e-mail-ul anonim care lanseaza cu cifre si date acuzatii grave la adresa unor cadre -de nadejde- din minister. Ministrul Ioan Rus a anuntat ca in cateva zile vor fi dezvaluite rezultatele cercetarii proprii a ministerului, aceasta fiind -tema de casa- a UM 0962, care a cerut si ajutorul SRI. Aceste actiuni nu au inghitit insa toti banii ministerului, Rus aratand ca rezervistii isi vor primi compensatiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.