Acasă Politic Mircea Geoana s-a hotarat sa aiba initiative

Mircea Geoana s-a hotarat sa aiba initiative

DISTRIBUIȚI

<> Vizita la Budapesta s-a incheiat pe un ton optimist

Cea de-a doua parte a vizitei ministrului de externe Mircea Geoana la Budapesta a cuprins intalniri cu premierul Viktor Orban, cu presedintele Comisiei de politica externa a Parlamentului Ungariei, Istvan Szent-Ivany, si cu liderii partidului Liber Democrat, o intrevedere cu presedintele Comisiei Dunarii si cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe de la Budapesta.


<> Trilaerala Romania – Ungaria – Iugoslavia

Dovedind deschidere pentru sfaturile -prietenesti- ce i-au fost adresate de curand, Mircea Geoana a trecut de la diplomatia tehnica la cea de initiativa. In cursul intrevederii cu premierul Orban a lansat propunerea infiintarii unei trilaterale Romania – Ungaria – Iugoslavia, care a fost, se pare, bine primita. Interesul nostru in aceasta trilaterala este de natura economica, pentru a putea participa la proiectele de infrastructura. In prima instanta, este vorba despre reabilitarea liniei de cale ferata Szeged – Timisoara, care traverseaza Iugoslavia prin zona locuita masiv de minoritatea romana. Proiectul ar putea oferi locuri de munca intr-o zona in care nevoia este acuta. La acelasi capitol poate fi trecuta intentia de a face din Timisoara, in cadrul acestei trilaterale, un centru regional si cea de a ataca proiectele Pactului de Stabilitate.

<> Dunarea va fi deblocata pana in octombrie

Vizita la Comisia Dunarii a avut in intentie sensibilizarea factorilor responsabili in deblocarea traseului navigabil, extrem de importanta pentru transportatorii romani. In cursul zilei de ieri urma sa fie anuntat castigatorul licitatiei pentru proiectul de deblocare, proiect care deruleaza fonduri de 23 miluioane de dolari. Vestea buna este ca pana in octombrie, adica inainte de sfarsitul anului, Dunarea va fi deblocata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.