Acasă Politic Miron Mitrea era sa moara de… ras

Miron Mitrea era sa moara de… ras

DISTRIBUIȚI

Lucrarile Camerei Deputatilor au fost pe punctul de a fi suspendate ieri din cauza incapacitatii peseditul Miron Mitrea de a mai prezida sedinta. Incidentul nu a fost generat de vreo problema de sanatate, ci de initiativele legislative ale senatorului PRM Gheorghe Funar, initiative care i-au produs secretarului general al PSD o adevarata criza de… ras.

In premiera, presedintele de sedinta de la Camera Deputatilor a fost nevoit sa se autocenzureze, taindu-si singur microfonul, -procedura- care se aplica in mod obisnuit deputatilor ce bat campii cu gratie. De data aceasta, Miron Mitrea a apelat la cutuma parlamentara pentru a nu tulbura atmosfera de -lucru- a plenului prin rasetele sale. Fiind in ultima zi de munca a saptamanii, cativa alesi s-au adunat sa discute aproape 150 de proiecte de lege, dintre care majoritatea aveau raport de respingere. Monotonia a fost sparta in momentul in care s-a ajuns la propunerile legislative ale senatorului peremist Gheorghe Funar, cunoscut, de altfel, pentru initiativele trasnite. Propunerea care a declansat criza de ras a lui Mitrea se referea la realizarea si modernizarea trotuarelor in mediul rural, dupa care a urmat initiativa prin care Funar isi manifesta ingrijorarea fata de pomii fructiferi de pe marginea drumurilor nationale, judetene si comunale, liderul PSD razandu-si in mustata, pe infundate, pentru ca apoi sa izbucneasca efectiv in lacrimi de atata amuzament. -Imi cer scuze, da… Initiator?-, a spus Mitrea printre hohote, incercand sa isi revina si sa isi dreaga glasul cu un pahar cu apa.

-Vreau sa spun ca nu este corect. E de plans, nu de ras. E chiar de plans… Daca e initiativa privind tortuarele din comune… Da-o naibii de treaba-, a intervenit si liberala Mona Musca, de la tribuna.

-Doamna Mona Musca, nu ma ajutati deloc cu astfel de interventii. Si asa am un moment mai dificil!-, a replicat Mitrea. Criza a ajuns la apogeu atunci cand a citit titlurile altor initiative marca Funar privind accesul tinerilor in muzee si in alte institutii de cultura, precum si introducerea obligativitatii uniformelor sau achizitionarea de barci cu motor pentru localitatile sinistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.