Acasă Politic Mobilizare generala pentru -alungarea pesedismului-

Mobilizare generala pentru -alungarea pesedismului-

DISTRIBUIȚI

Alegerile generale din noiembrie 2004 marcheaza o premiera. Pentru prima oara, romanii din diaspora reusesc sa organizeze o campanie consistenta pe Internet, cu intentia de a aduce cat mai multi romani la sectiile de votare din strainatate.

La precedentele alegeri si referendumuri, participarea romanilor aflati temporar sau definitiv in afara granitelor tarii a fost extrem de redusa. Motivele, spun reprezentanti ai diasporei romanesti, sunt complexe, si tin atat de piedicile puse de guvernanti, cat si de letargia electoratului.

Cu siguranta, PSD are motive sa se teama de votul diasporei – prin traditie opusa stangii politice. O participare masiva la vot ar duce la castigarea pe ansamblu a catorva procente electorale extrem de importante, care ar imbogati zestrea partidelor de centru-dreapta. La fel de adevarat este insa faptul ca, in perioada 1996-2000, fosta guvernare nu a reusit, sau poate ca nici nu a dorit sa gaseasca solutii concrete, viabile, prin care sa fie facilitata participarea masiva la vot a romanilor din diaspora.

Acum, in 2004, situatia este departe de a fi rezolvata, insa initiativa catorva zeci de organizatii ale diasporei romanesti de a chema, prin intermediul site-urilor de Internet, concetatenii la vot constituie un pas spre normalitate. Este vorba despre campania online -Mergi la vot!-, care este organizata de site-uri ale diasporei romane.

Scopul campaniei este de a determina participarea la vot a cetatenilor romani aflati in strainatate. -Nu iti spune nimeni cu cine sa votezi. Cel mai important lucru este sa mergi sa votezi-, se spune in mesajul postat pe cele peste o suta de site-uri care sustin gratuit aceasta campanie. Unele site-uri duc mesajul mai departe, indemnand, fie chiar si prin mesaje repetate pe chat, la un vot masiv impotriva -coruptiei pesediste si a saraciei-. Avand in vedere esecurile usturatoare obtinute, la sectiile de votare din strainatate, de social-democrati cu ocazia tuturor scrutinurilor precedente, votul romanilor din diaspora ar putea constitui un factor decisiv in noiembrie 2004. Conditia este ca -romanii sa mearga la vot-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.