Acasă Politic Monica Macovei: Nu mai există credibilitate în CCR cât timp Greblă este...

Monica Macovei: Nu mai există credibilitate în CCR cât timp Greblă este acolo

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, luni seară, în emisiunea ”Actualitatea Românească”, de pe B1 TV, că este dificil ca o persoană să mai aibă încredere în Curtea Constituțională cât timp Toni Greblă mai face parte din membrii săi.

”Cât timp ești în concediu nu poți fi dat afară, nu ți se poate desface contractul de muncă. Incompatibilitatea e un motiv pentru care poate să înceteze mandatul unui judecător al CCR. Această situație se referă la stricarea imaghinii publice a CCR. Asta a făcut Toni Greblă. Nu mai există credibilitatea în CC datorită faptului că rămâne acolo. Nu i se cere să plece. Este foarte greu să mai crezi într-o asemenea instituție: e acuzat de fapte grave, își ia concediu și colegii îl lasă să plece. Îmi pare rău de Curte”, a afirmat Macovei.

”Aș spune nu mai judec nimic până când nu își dă demisia pentru că este o rușine. Ce face Greblă și ce fac și ceilalți judecători nu fac decât să le dea palme românilor”, a arătat ea.

”Demisionează pentru că nu e firesc ca un om anchetat penal să rămână într-o asemenea funcție importantă. Din ce spune el înseamnă că nu va demisiona până la condamnarea definitivă și va judeca între timp procese”, a mai spus Monica Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.