Acasă Politic MRU îi răspunde președintelui, nimicind-o iar pe mediocră: sunt băsist dar fără...

MRU îi răspunde președintelui, nimicind-o iar pe mediocră: sunt băsist dar fără Udrea

DISTRIBUIȚI

Într-o postare recenta pe facebook, Mihai Răzvan Ungureanu îi dă o replică tăioasă dar civilizată președintelui Băsescu care ieri, în cadrul unui interviu, se poziționase de partea Elenei Udrea(cum altfel?) împotriva lui MRU. Președintele a încercat să o victimizeze pe ”femeia” Udrea atacată de ”bărbatul” care nu are curajul să se ia de el, ci doar de ea. ”Atâta poate el”, a mai spus Băsescu.

Intelectualul îi adresează astăzi, câteva rînduri:
”Îl cunosc foarte bine şi îl admir pe omul politic Traian Băsescu şi pot spune că e o situaţie nedreaptă. Dar regretele nu schimbă realitatea, oricât de mult ne-am dori. Din păcate, s-a ajuns ca orice veţi face, orice veţi spune, orice acţiune care să aibă legătură cu dumneavoastră să fie personalizate fără măsură şi totul să devină combustibil pentru mecanismul de propagandă anti-Băsescu. Din această perspectivă, pot să înţeleg drama omului politic.

Sunt pus să aleg între băsism şi anti-băsism. Nu vreau să fac această alegere. Dar o voi face. Dacă apărarea statului de drept înseamnă băsism, dacă apărarea instituţiilor statului de o clasă politică degradată înseamnă băsism, dacă să crezi în viitorul european al României înseamnă băsism, atunci DA, sunt băsist. Dar dacă certificatul de băsist se împarte de către Elena Udrea, după un examen de servilism, atunci vă rog să nu mă includeţi vreodată printre băsişti.

Destinul oamenilor politici este deseori nedrept şi nu ţine cont de ambiţiile personale. Din acest motiv, cred că vă aflaţi în faţa unei decizii cât se poate de crudă şi de neevitat. Dacă vă doriţi să lăsaţi o moştenire politică responsabilă, dacă doriţi să puneţi umărul la reinventarea dreptei şi dacă vreţi să evităm cu toţii catastrofa ”Victor Ponta Preşedinte”, atunci e momentul să faceţi ceea ce nu aţi făcut niciodată până acum: să nu mai faceţi nimic. Să vorbească doar Preşedintele, nu omul Traian Băsescu. Să lăsaţi instituţiei prezidenţiale timp să respire şi să iasă din conflictul pe care l-au declanşat duşmanii dumneavoastră. Să daţi dreptei o şansă să îşi găsească drumul corect, fără împunsături şi deraieri. Şi mai ales, să nu mai furnizaţi Antenei 3 şi lui Victor Ponta material de campanie electorală.”

Bineînțeles acum va urma replica plictisitoare și plină de un tupeu nesusținut de vreo realizare notabilă a lui Udrea pe care o va rosti mâncând vocalele, așa cum ne-a obișnuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.