Home Politic Nastase isi -armonizeaza- cu Iliescu vederile privind bugetul

Nastase isi -armonizeaza- cu Iliescu vederile privind bugetul

DISTRIBUIŢI

Premierul Adrian Nastase a facut, ieri, precizari in legatura cu -eventualele diferente de abordare-, semnalate de presa, dintre el si presedintele Ion Iliescu, in privinta necesitatii sustinerii mai puternice a programelor sociale. Primul-ministru a recunoscut ca exista inca -foarte multe zone de saracie- si foarte multe persoane care au de suferit din acest motiv. -Noi nu putem, in doi ani, sa rezolvam toate problemele pe care nu le-au rezolvat cei care au fost la putere sau, intr-un fel sau altul, s-au ocupat de problemele tarii in utimii 10 ani-, a afirmat Nastase.

De asemenea, seful executivului a atras atentia asupra faptului ca, in Romania, -un procent destul de important al activitatii economice se desfasoara inca in zona gri-, care este -necontabilizata-, astfel incat, atunci cand se discuta despre saracie si se omite acest aspect, poate fi obtinuta o -imagine deformata-.

Premierul ii da dreptate presedintelui, cand spune ca -din pacate, este foarte multa saracie in tara si ca ar trebui sa fim capabili in viitor sa alocam mai multe resurse in acest domeniu. Din pacate, asa cum stie si dansul si cum stim cu totii, resursele pe care le are bugetul in momentul de fata sunt limitate- adaugand ca trebuie urmarite atat continuarea anumitor investitii necesare, cat si reducerea fiscalitatii, toate acestea limitand -in mare masura- posibilitatile de a aloca mai multi bani pentru domeniul social.

Ion Iliescu a declarat, joi, ca in proiectul de buget pe anul 2003 se aloca resurse putine protectiei sociale deoarece nu exista posibilitatea sa se acorde cat ar fi necesar.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.