Acasă Politic Nastase: protocolul PDSR – PNL ii obliga pe liberali sa voteze bugetul

Nastase: protocolul PDSR – PNL ii obliga pe liberali sa voteze bugetul

DISTRIBUIȚI

In avionul care-l ducea la Roma pentru vizita de stat de doua zile in capitala Italiei, premierul Adrian Nastase a ripostat extrem de dur la anuntata intentie a liberalilor lui Valeriu Stoica de a denunta protocolul de neagresiune incheiat de PDSR cu PNL pentru o perioada de un an.

-Domnul Valeriu Stoica doreste sa fie si-n caruta, si pe jos, dansul ar dori sa-si rezolve problemele legate de revizuirea Constitutiei cu ajutorul PDSR, dar nu doreste sa sprijine PDSR in guvernare; domnul Valeriu Stoica doreste sa-si asigure un anumit sprijin in interiorul partidului, mergand pe ideea revizuirii protocolului peste o luna. I-am transmis domnului Stoica unele lucruri foarte simple: doreste sa incheiem acum un protocol privind revizuirea Constitutiei care sa dureze un an, un an si jumatate, in conditiile in care protocolul de baza intre cele doua partide ar urma sa fie anulat peste o luna? Care ar fi atunci rolul acestui protocol?

Eu insumi am introdus in acest protocol o clauza in care aratam foarte clar ca protocolul privind revizuirea Constitutiei are aceeasi durata cu aceea a protocolului de baza dintre cele doua partide. N-as vrea sa ne ia de fraieri domnul Stoica. Daca doreste o relatie cu noi, aceasta relatie trebuie sa se desfasoara pe toate planurile. Este inadmisibil ca noi sa avem un anumit protocol si cu mai multi dintre oamenii din PNL sa dezvolte atacuri dure la adresa Guvernului, in timp ce domnul presedinte Valeriu Stoica nu stie nimic din toate acestea sau considera ca ele sunt normale. Noi nu consideram ca ele sunt normale. Trebuie sa se decida care este linia partidului in relatiile cu noi. Pentru ca noi nu putem sa acceptam ca ei sa-si faca jocurile de opozitie, dar, pe de alta parte, sa-si realizeze anumite interese cu partidul care este la guvernare.

Votul negativ pe buget poate sa duca la caderea Guvernului, ceea ce echivaleaza cu o motiune de cenzura. Din moment ce PNL s-a angajat prin protocolul semnat cu noi sa nu depuna sau sa nu participe la o motiune de cenzura, un vot negativ adaugat la votul impotriva bugetului ar avea aceeasi finalitate. Din acest punct de vedere, votul negativ al PNL ar putea fi interpretat de noi ca o incalcare a protocolului incheiat intre cele doua partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.