Acasă Politic Nicușor Dan a respins campania mincinoasă la adresa sa

Nicușor Dan a respins campania mincinoasă la adresa sa

DISTRIBUIȚI

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a declarat că, după ce va fi ales primar general, ajutorul de handicap va fi plătit în continuare, nu vor fi eliminate subvenţiile pe transportul public şi pe căldură, iar programul de fertilizare in vitro va continua, susţinând că există o „campanie mincinoasă, murdară” la adresa sa.

„Vreau să fac nişte precizări la o campanie mincinoasă, o campanie desfăşurată împotriva mea. (…) S-a răspândit în rândul persoanelor cu handicap ideea că după ce voi ajunge primar, voi elimina ajutorul pentru persoanele cu handicap. Cât de abject să fii să faci o campanie mincinoasă, murdară pe teama persoanelor cu handicap? Vreau să fiu foarte clar: ajutorul de handicap va fi plătit în continuare. Vreau ca acest ajutor de handicap să treacă în sarcina primăriilor de sector. Sau dacă primăriile de sector, prin consiliile locale, vor decide să nu preia acest ajutor, el va fi plătit în continuare de Primăria Capitalei. De asemenea, până în momentul în care se vor face toate formalităţile şi el va fi preluat de primăriile de sector. lună de lună va fi plătit de Primăria Capitalei. Persoanele cu handicap au nevoie de un Bucureşti accesibil, au nevoie să se poată urca în mijloacele de transport în comun şi este nevoie de rampe electrice, este nevoie de refugii care să fie adaptate, au nevoie ca serviciile de taxi să respecte legea şi să aibă numărul de maşini prevăzute de lege în care să te poţi urca cu un cărucior, este nevoie ca locuri publice şi clădiri publice şi alte clădiri din Bucureşti să fie accesibile, aşa cum spune legea, este nevoie ca persoane cu deficienţe de vedere şi persoane cu deficienţe de auz să aibă o semnalizare corespunzătoare în transportul public şi în intersecţii astfel încât să se poată descurca.

A doua minciună: s-a răspândit ideea că voi elimina subvenţia pe transport public şi că biletul pe transportul public va fi 6 lei. Sunt chiar lideri de sindicat din STB şi care sunt în momentul ăsta pe lista de consilieri a PSD pentru alegerile care urmează care spun nici mai mult nici mai puţin că voi desfiinţa cu totul STB. O spun foarte clar: nu se pune problema. În toate oraşele civilizate există transport public şi transportul public este subvenţionat. Şi de ce este subvenţionat? Pentru că el este serviciu public şi pentru că el reduce poluarea din oraş în beneficiul tuturor locuitorilor. Şi mai spun un lucru: o să fiu un primar care chiar o să plătească subvenţia STB pentru că dezastrul din STB de azi vine din faptul că această subvenţie nu a fost plătită de luni de zile. A treia minciună. S-a răspândit ideea că voi elimina subvenţia pe căldură şi facturile vor fi de trei ori mai scumpe. Din nou sunt lideri de sindicat, care sunt pe lista PSD pentru alegerile locale, contrar legii (…), spun că voi desfiinţa pur şi simplu Termoenergetica, reţeaua de căldură la nivel centralizat. Este din nou o mare minciună şi din nou asigur bucureştenii că voi fi un primar care chiar va plăti subvenţia. Este ridicol ca exact ăia care au dus RADET-ul în faliment pentru că nu au plătit subvenţia, exact ăia care nu plătesc subvenţia şi riscă să ducă şi Termoenergetica în faliment mă acuză pe mine că nu voi plăti subvenţia”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă organizată la Podul pietonal Regie.

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS a mai precizat şi că va continua programul de fertilizare în vitro.

„Acest program nu este al lui Firea, este un program al bucureştenilor plătit din banii bucureştenilor. Problema cea mai mare este ce facem cu copiii după ce ei se nasc. Adică, există garanţia pentru părinţii care vor să aibă un copil că vor avea o creşă de stat la care să poată să îşi ducă copilul? Există garanţia că vor avea o grădiniţă? Asta este principala problemă cu care se confruntă familiile tinere din Bucureşti şi asta este problema la care vom veni cu o rezolvare”, a mai menţionat Nicuşor Dan.

1 COMENTARIU

 1. Draga Redactie si dle Nicusor Dan,

  Succes in campanie!
  Intrucat dvs dati posibilitatea scrierii unor opinii si pareri sau propuneri, va rog mult faceti ceva privitor la Fabrica de sticlarie din Avrig.
  Are o istorie de 400 de ani si patronul a inchis-o pe motiv de pandemie. Ok. Aici interveniti dvs.
  Vorbiti cu ONG uri, chiar la Presedinte. Aceasta fabrica trebuie facuta MUZEU.Acolo s-au facut sticlariile pentru nunta printilor Diana si Charles si altele.
  Dle Nicusor Dan, dvs sunteti un salvator.Chiar daca acum sunteti in campanie , chiar daca nu este vorba de Bucuresti, este vorba de istoria Romaniei. Cine stie, poate cineva o reactiveaza.Are 400 de ani. Salvati-o! Nu o lasati ca pe Fabrica de bere Grivita! Nici macar efigia acesteia nu a mai fost salvata ( leul).
  Faceti ceva! Puneti ONG-urile sa se ocupe de ea.Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.