Acasă Politic Nicușor Dan: trenul nu se intersectează cu traficul, în 2 ani metroul...

Nicușor Dan: trenul nu se intersectează cu traficul, în 2 ani metroul de suprafață poate fi funcțional

DISTRIBUIȚI

Nicușor Dan a prezentat într-o conferință de presă susținută dimineață soluțiile sale la problema traficului din București.

„Unul din proiectele cheie – implementat cu succes și în alte capitale europene – este metroul de suprafață. Și în București este posibil, iar rețeaua de trenuri trebuie pusă rapid în exploatare. Anticipăm că în 2 ani poate fi funcțională și poate deservi 800.000 de potențiali călători. Oriunde ai fi pe linia de centură, vei avea un tren direct către oraș.

De exemplu, Chiajna, care acum aglomerează cartierul Militari, va fi conectată direct cu Pipera, cu zona Lujerului sau cu Gara de Nord. Același scenariu se aplică și zonei Ferentari – Giurgiului, care va fi conectată direct cu Pipera și Gara de Nord.

Principalul avantaj este că trenul nu se intersectează cu traficul și nu stă blocat în intersecții. Vor exista, de pildă, aproximativ 40 de plecări pe zi din Gara AFI, cu o frecvență de 2-3 trenuri pe oră.

Orașul nostru poate deveni o capitală funcțională doar sub o administrație competentă, serioasă și cu respect față de bucureșteni.”, a conchis Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.