Acasă Politic Noua Europa isi cauta identitatea si legitimitatea

Noua Europa isi cauta identitatea si legitimitatea

DISTRIBUIȚI

Asociatia Internationala a Studentilor in Stiinte Politice (IAPSS), impreuna cu Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), in parteneriat cu Societatea Academica din Romania si Societatea Romana de Stiinte Politice (SRSP) organizeaza la Bucuresti, in perioada 30 septembrie-6 octombrie, conferinta -Noua Europa. Cautarea legitimitatii si identitatii-.

Conferinta face parte din programul de dezbateri pe tema viitorului Uniunii Europene si va beneficia de prezenta unor importanti oficiali romani, reprezentanti ai societatii academice romanesti si ai societatii civile. Timp de cinci zile, membrii IAPSS din 35 de tari vor discuta despre viitorul si rolul unei Europe largite.

IAPSS este organizatia studentilor la Stiinte Politice din intreaga lume si are ca scop dezvoltarea proiectelor si initiativelor cu un consistent profil stiintific, precum si sustinerea studentilor care vor sa-si construiasca o cariera in domeniu.

Fiecare zi de conferinta va fi impartita in doua, fiecare parte fiind destinata unei anumite teme. Prima zi a conferintei le va oferi studentilor ocazia de a se intalni cu ministrul afacerilor externe al Romaniei, Mircea Geoana, decanul SNSPA, Adrian Miroiu, Theodor Melescanu si Laurentiu Stefan Scarlat, presedintele SRSP. Tot in prima zi se va lansa numarul special dedicat conferintei al Politikon – Jurnalul International al Studentilor in Stiinte Politice. Acest jurnal este modalitatea prin care studentii din toata lumea fac schimb de opinii si idei, discuta articolele publicate, discuta -pro si contra- la sectiunea intitulata chiar -Pro et contra- si afla despre cele mai noi carti publicate in domeniul studiilor politice.

In a doua zi a conferintei va avea loc o masa rotunda prilejuita de lansarea seriei de studii SNSPA privind presedintiile Uniunii Europene. Printre invitatii zilei se vor numara ambasadorul Danemarcei in Romania, Erik Bom, Radu Podgoreanu, presedintele Comisiei de politica externa a Senatului Romaniei, Cornel Codita, decanul Departamentului de Relatii Internationale si Studii Europene – SNSPA, ambasadorul Poloniei, ambasadorul Cehiei, Daniel Daianu, Dan Mircea Popescu. Temele acestei zile vor fi -Agenda Europeana – intre inovatie si continuitate- si -Problemele largirii Uniunii Europene-. Dupa-amiaza va fi dedicata grupurilor de lucru IAPSS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.