Acasă Politic O ordonanță de urgență dată de Dăncilă în iunie a scos transportul...

O ordonanță de urgență dată de Dăncilă în iunie a scos transportul județean școlar din sfera serviciilor publice

DISTRIBUIȚI

Transportul școlar e în criză și stă în puterea Parlamentului să respingă OUG nr. 51/2019, prin care transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice

“Serviciile de transport școlar sunt, în general, insuficiente și inadecvate, iar accesibilitatea se înrăutățește pe măsură ce elevii avansează în cadrul sistemului școlar. Mai mult chiar, obligativitatea asigurării rutelor județene de transport, prin care erau până acum legate toate localitățile din județe, este în acest moment anulată prin OUG 51/2019, decizie a Guvernului prin care transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice, sub motivația că bugetul județean nu permite susținerea serviciului de transport. Astfel, transportatorii nu mai pot fi obligați să practice traseele ce nu le aduc profit, iar zonele rurale mai puțin populate devin izolate, oamenii fiind nevoiți să folosească cursele de ocazie. Să nu uităm să o astfel de situație a determinat și contextul defavorabil în care s-a produs și tragedia de la Caracal”, remarcă deputatul liberal Marilen Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație a PNL.
„Așteptăm acum o reacție a Ministerului Educației Naționale și a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cele două ministere de linie fiind responsabilii guvernamentali pentru situația transportului școlar”, observă, în continuare, deputatul liberal.
„Cred că tragedia de la Caracal a arătat cu deplină claritate faptul că un standard al serviciilor publice poate fi considerat și element de securitate în mediului public, absența acestei plase de siguranță, aici fiind vorba despre transportul public de persoane județean, generând condiții favorizante pentru situații cu totul nedorite. Parlamentul este chemat să respingă OUG nr. 51/2019, prin care transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice, iar această reacție este singura posibilă acum, fără să mai fie vorba de poziții politice, ori de diferențe de viziune între putere și opoziție. Respingerea OUG nr. 51/2019, cerută și de Federația Elevilor din România, este o necesară asumare a responsabilității pentru menținerea unui serviciu public atât de important, la nivelul oricărui județ al țării”, conchide Vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea.

3 COMENTARII

    • EDTE clar acum de ce s-a dar aceasta tembela ordonanța in Iunie 2019 de către acest guvern PSD care speram cu toții da plece cât mai repede. Așa indivizi fără niciun fel de pregătire in management , absolut in nimic , doar împrumuturi peste împrumuturi de vor plăti cei care vor sta ca fraierii in România ca sa muncească pentru ca sa le platessca salariile nesimțite acestor magistrați, polițiști, servicii care ne-au adus in cel mai de jos cu putința!!!!!
      O țara rupta in doua, tensiuni între diferitele categorii socio profedionale, discrepanta uriașă între pensiile magistraților, polițiștilor , serviciilor care ne-au dus in halul asta.!!! Acest lucru nu poate sa meargă la nesfârșit și speram ca la anul sa vina un guvern responsabil. Mai bine tăiați-va voia cheltuielile și salariile nesimțite și dublați pensiile pensionarilor !!!!!!Cruda realitate intr-o țara care ai senzația de multe ori ca NU este guvernabilă sau este guvernata de niște indivizi care parca acționează doar in interesul a trei categorii de bugetari și anume magistrați, polițiști și servicii.!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.