Acasă Politic OAR Bucureşti îi cere lui Băluță concurs de soluții pentru pasarelele pietonale...

OAR Bucureşti îi cere lui Băluță concurs de soluții pentru pasarelele pietonale din Sectorul 4

DISTRIBUIȚI

În contextul lansării procedurii de achiziţie a unei infrastructuri pietonale şi a unor parcări în zona Bd. Tineretului de către Administraţia Sectorului 4, Filiala din Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR Bucureşti) a transmis un punct de vedere în care recomandă autorităţilor organizarea unui concurs de soluţii care să identifice cea mai bună variantă de rezolvare a spaţiului urban public şi a intersecţiilor din zona respectivă. Concursul de soluţii este o procedură europeană, prezentă şi în Legea Achiziţiilor Publice din România, prin care se stabileşte, transparent şi calitativ, cea mai bună rezolvare a unui context dat.

„OAR Bucureşti recomandă Administraţiei Sector 4 organizarea unui concurs de soluţii care să caute cea mai bună variantă de rezolvare a zonelor supuse analizei, tema concursului fiind fundamentată pe studiile de trafic, peisaj şi istoric de patrimoniu specific zonelor vizate. Realizarea temei concursului are la bază dezbaterea publică prin care organizatorii şi iniţiatorii concursului o au atât cu cetăţenii Capitalei, cu profesioniştii, dar şi cu instituţiile abilitate. Ideile, doleanţele şi sugestiile primite devin parte integrantă din tema ce va genera concursul de soluţii.

Trebuie remarcat faptul că zonele supuse analizei şi intervenţiei au un grad mare de dificultate din punct de vedere urbanistic, mediu, mobilitate, siguranţă a pietonilor, dar şi ca patrimoniu bucureştean. Buna soluţionare a lor va genera un spaţiu urban public de calitate pentru cetăţeni, gestionarea lui corectă fiind o măsură importantă a calităţii vieţii în orice oraş european incluziv”, au transmis reprezentanţii OAR Bucureşti.

Mai mult, reprezentanţii OAR Bucureşti consideră necesară implicarea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, cu scopul de a corela investiţiile Primăriei Sector 4 cu proiectele PMB, precum şi pentru a facilita avizarea unor etape urbanistice corecte.

„Cetăţenii Sectorului 4 sunt şi cetăţenii Capitalei. Interesul comun este ca această investiţie să aibă ca finalitate rezolvarea corectă şi eficientă a zonelor, dar, în acelaşi timp, să crească calitatea vieţii pentru toţi cetăţenii Capitalei cu sprijinul specialiştilor”, au mai transmis reprezentanţii OAR Bucureşti.

***
Despre Filiala Bucureşti a Ordinuli Arhitecţilor din România

Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Teritorială Bucureşti este organizaţia profesională cu personalitate juridică de drept privat, apolitică, de interes public, autonomă, creeată în baza Legii nr.184/2001, prin care administrează dreptul de exercitare a profesiei de arhitect, având rolul de a reprezenta, promova şi susţine, la nivelul Municipiului Bucureşti, interesele profesiei de arhitect. Atribuţia principală a organizaţiei este protejarea şi promovarea calităţii produsului de arhitectură, urmărind exercitarea competentă şi calificată a profesiei de arhitect cu respectarea Codului deontologic al acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.