Acasă Politic Opozitia a inceput seria manifestarilor anticomuniste

Opozitia a inceput seria manifestarilor anticomuniste

DISTRIBUIȚI

Partidul Popular Crestin-Democrat din Republica Moldova a reluat ieri protestele anticomuniste. Membrilor PPCD li s-au alaturat cei din Partidul Taranesc Crestin-Democrat si cei din Partidul Liberal. Cei aproximativ 5.000 de manifestanti au facut un apel catre comunitatea internationala -sa intreprinda demersuri energice in vederea decomunizarii Republicii Moldova si a restabilirii democratiei in tara noastra-. Participantii la miting s-au strans in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului, unde se afla cladirea guvernului, in semn de protest fata de refuzul Comisiei Electorale Centrale de a initia un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana si la NATO.


Liderul PPCD, Iurie Rosca, a declarat ca protestele au fost reluate dupa ce -comunistii au demonstrat ca nu respecta rezolutiile adoptate de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, continuand sa cioparteasca legislatia si sa consolideze totalitarismul-. El a precizat ca -astazi este doar inceputul-. -Vom manifesta in fiecare duminica, cel putin trei saptamani de acum incolo. Pentru duminica viitoare avem autorizatie, speram sa avem si pentru 2 si 9 februarie. Chiar daca nu vom avea, vom iesi in strada-, a spus Ioan Neagu, secretar general al PPCD.


Numarul politistilor dislocati in fata cladirii guvernului nu a fost mare, insa au fost dublate patrulele de politisti de pe strazile din zona.

Autoritatile nu au facut oficial nici un fel de comentariu pe marginea protestelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.