Acasă Politic OSCE solicită Rusiei securitatea jurnaliștilor

OSCE solicită Rusiei securitatea jurnaliștilor

DISTRIBUIȚI

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a făcut un apel la Rusia să garanteze securitatea jurnaliștilor care operează pe teritoriul său, apreciind consternantă recrudescența agresiunilor ce îi vizează pe reprezentanții presei în această țară.
„Asistăm la o veritabilă hărțuire a presei independente în Rusia”, a declarat într-un comunicat publicat la Viena Dunja Mijatovic, reprezentant pentru libertatea presei, subliniind că aceste „agresiuni” împotriva unor canale media sunt „complet inacceptabile”.
Acest apel internațional intervine în contextul agresării la 16 septembrie a doi membri ai echipajului TV al BBC cu ocazia unui reportaj realizat la Astrakan, în sudul Rusiei. Cameramanul a fost lovit de persoane necunoscute, camera i-a fost distrusă, iar toate înregistrările făcute de jurnaliști au fost șterse, potrivit OSCE.
Acest incident „este cel mai recent dintr-o serie de agresiuni ce i-au vizat pe jurnaliști” în Rusia, mai ales în legătură cu conflictul din Ucraina, a remarcat cu regret OSCE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.