Acasă Politic Parchetul cere scoaterea -cazului Rece- din furcile senatoriale

Parchetul cere scoaterea -cazului Rece- din furcile senatoriale

DISTRIBUIȚI

Foiletonul -Dosarul Traian Rece- continua cu noi incercari din partea Ministerului Justitiei de a-l trimite direct in judecata pe fostul senator PSD. Ieri, prin intermediul ministrului justitiei, Rodica Stanoiu, procurorul general a solicitat retragerea din Senat a dosarului in care senatorul Traian Rece este acuzat de frauda fiscala pentru a aduce noi dovezi. Situatia a fost confirmata chiar de catre Rodica Stanoiu, care a precizat ca aceasta solicitare este legitima si ar trebui sa primeasca un raspuns pozitiv. In acest moment, la Comisia juridica a Senatului, se afla pe rol si o alta solicitare a ministrului justitiei prin care se cerea membrilor comisiei sa judece cazul senatorului Rece din perspectiva noilor prevederi constitutionale. Potrivit cererii inaintate saptamana trecuta de Rodica Stanoiu, Ministerul Justitiei dorea retragerea cererii initiale de ridicare a imunitatii parlamentare pe motiv ca intrarea in vigoare a noului text al Constitutiei permite trimiterea lui Rece direct in judecata fara a mai fi nevoie de ridicarea imunitatii.

Daca senatorii din comisie ar fi de acord cu noua solicitare, acest fapt ar putea deveni realitate. Dupa ce dosarul este readus in analiza Parchetului si -completarea- lui cu documentele suplimentare pe care aceasta institutie pretinde ca le detine se realizeaza, senatorul Traian Rece ar putea fi trimis direct in sala de judecata fara ca procurorii sa se mai cramponeze de Senat.

In cadrul comisiei parerile sunt destul de impartite, iar decizia care urmeaza a fi luata va avea cu siguranta si o mare conotatie politica. O parte din membrii comisiei sustin ca -inculpatul- are dreptul sa invoce procedura cea mai favorabila, iar altii sunt de parere ca ar trebui acceptate solicitarile Ministerului Justitiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.