Acasă Politic Parlamentarii si -refugiile- lor pentru vacante

Parlamentarii si -refugiile- lor pentru vacante

DISTRIBUIȚI

Cum vacanţa parlamentară a golit Casa Poporului, aleşii îşi pot căuta liniştea într-una dintre casele de vacanţă pe care le-au trecut în declaraţiile de avere. Ziarul nostru a făcut o trecere în revistă a locurilor în care se pot refugia aleşii, plecand de la premisa că declaraţiile de avere sunt completate cu bună-credinţă, chiar dacă nu sunt actualizate.

PSD are cei mai mulţi parlamentari, motiv pentru care aici găsim şi cele mai multe case de vacanţă. Senatorul PSD Adrian Păunescu este cap de listă, cu trei vile de vacanţă: la Breaza, la Roşia Montană şi la Bragadiru. Păunescu este urmat de senatorul Ion Vasile, cu două case de vacanţă: în jud. Buzău şi în Năvodari-Mamaia Sat. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi-a cumpărat şi el o -oază- de relaxare la Valea Mare, în jud. Argeş, de 600 mp. Tot de 600 mp şi-a construit casă de vacanţă şi -părintele- Constituţiei, Antonie Iorgovan. De asemenea, casă de vacanţă mai are şi senatorul Octav Cozmancă, iar Şerban Mihăilescu şi-a făcut una langă Adrian Năstase, în comuna Cornu. Ioan Chelaru, Aristide Roibu şi Mihail Popescu au şi ei case de vacanţă în Slănic-Moldova, respectiv în judeţul Ilfov şi în Vatra Dornei. Conform declaraţiilor de avere, mai au case de vacanţă şi deputaţii Valer Dorneanu, Ioan Mircea Paşcu, Rovana Plumb, Daciana Sarbu şi Valeriu Zgonea.

Tăriceanu dă exemplu liberalilor

În PNL, tonul îl dă premierul Călin Popescu Tăriceanu, care se relaxează în două case de vacanţă, una la Snagov, de 500 mp, şi alta la Năvodari. Ambele valorează aproximativ 5,8 miliarde de lei vechi. Vecin cu Tăriceanu la Năvodari este senatorul Gheorghe Vergil Şerbu. Deputatul Ion Luchian a trecut în declaraţiile de avere două case de vacanţă în comuna Berislăveşti, din Valcea. Îl urmează -baronul- de Iaşi Relu Fenechiu, cu două case de vacanţă: una de 59 000 lei, iar alta moştenită, în valoare de 118 000 lei. La Bran şi-a construit casă de vacanţă deputatul Marin Almăjanu.

Alţi liberali din Parlament cu case de vacanţă mai -modeste- sunt senatorul Tiberiu Prodan, senatorul Ion Mihai Dumitrescu, deputatul Cornel Popa, europarlamentarul Adina Vălean, deputatul Horea Uioreanu – dobandită anul acesta, finul liderului PNL, Bogdan Olteanu, deputaţii Valentin Boşneac, Traian Dobre, Adrian Miuţescu, Mircea Coşea şi senatorul Teodor Meleşcanu.

Cei 7 proprietari ai PD

Democraţii nu se pot lăuda cu casele pentru concediu. Doar şapte parlamentari PD au un spaţiu destinat vacanţei. Liderul PD din Camera Deputaţilor, Cristian Rădulescu, deţine două case de vacanţă: în oraşul Boloeşti-Scăeni, de 159 mp, şi încă una în cartierul Secui, judeţul Prahova, achiziţionată în 2005. La fel şi vicepreşedintele PD, deputatul Cezar Preda, are două case de vacanţă, ambele în judeţul Buzău. Doi deputaţi europarlamentari ai PD au şi ei case de vacanţă: Roberta Anastase în Valea Doftanei şi Monica Iacob Ridzi în Petroşani – Rusu. Daniel Buda şi Augustin Zegrean au şi ei cate un spaţiu de relaxare, iar dintre senatorii PD, doar Ştefan Mihail Antonie se pare că s-a gandit că i-ar prinde bine o brumă de vacanţă.

UDMR dă vacanţele pe fundaţii

Pentru aleşii UDMR, casele de vacanţă nu reprezintă o preocupare la fel de temeinică precum înfiinţarea asociaţiilor sau a fundaţiilor. Doar doi deputaţi ai Uniunii – Kerekes Karoly şi Konya Hamar Şandor – au declarat că au investit într-o casă de relaxare. În schimb, toţi liderii UDMR din Camera superioară a Parlamentului au cate un -refugiu-. Liderul grupului senatorial, Verestoy Attila, şi-a construit o casă de vacanţă în Vlădiceasca, viceliderul grupului, Ştefan Pete, are o casă de vacanţă în Bihor, iar secretarul UDMR din Senat, Sogor Csaba, are două case de vacanţă, tot în Bihor. Senatorul UDMR Valentin-Zoltan Puskas are şi el o casă de relaxare pe Valea Crişului.

PLD, case la Putna sau Sulina

Dintre liberal-democraţi, deputatul Petre Ungureanu are două case de vacanţă, una în Ramnicu-Valcea şi alta în Tulcea. Senatorul Mihai Ţabuleac are o casă la Putna, Nicolae Vlad Popa, una în Mangalia, iar Dan Sabău, o casă la Sulina. Casă de vacanţă are şi deputatul Marian Hoinaru.

Conservatorii, -conduşi- de DIP

Dan Ioan Popescu de la PC are cea mai scumpă casă de vacanţă, construită la Azuga, în valoare de aproximativ 950 000 lei. Senatorul Gavrilă Vasilescu deţine două case de vacanţă – la Snagov şi una în Bucov, Prahova. Ei sunt urmaţi de încă alţi şase conservatori care şi-au declarat casele de vacanţă.

Buruiană, casă dobandită prin donaţie

Doamnele din PRM, Daniela Buruiană şi Verginia Vedinaş, au primit casele de vacanţă prin donaţie: prima la Buzău, iar a doua, în comuna Robăneşti, din Dolj. Alţi peremişti cu case de vacanţă: Tudor Mătuşa, Carol Dina, cu două case de vacanţă, Augustin Bolcaş şi Marcu Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.