Acasă Politic Partidul „Antena 3” începe să fie părăsit de candidații manciurieni

Partidul „Antena 3” începe să fie părăsit de candidații manciurieni

DISTRIBUIȚI

Partidul Conservator este pe cale să nu mai poată fi reprezentat. Nu din lipsă de angajați la Grivco, ci pentru că oameni cât de cât politici din curtea varanului încep să părăsească corabia care se scufundă vizibil. Dacă până acum PSD-ul a trimis semnale că vrea o alianță doar cu PNL, și nu cu partidul de sub 1% a lui Voiculescu, în cele din urmă și Crin Antonescu pare tot mai hotărât să nu mai aplece urechea înspre „dom profesor“. După ce Piedone s-a supărat rău miercuri pentru faptul că USL-ul nu l-a declarat pe el candidatul Uniunii pentru Primăria Capitalei, preferând doar o susținere fără miză concretă pentru Oprescu, ieri, nici Tudor Ciuhodaru se pare că nu mai vrea să joace în hora varanului de Băneasa. Surse din UNPR au dezvăluit ieri că deputatul PC Tudor Ciuhodaru ar putea deveni membru al UNPR după ce acesta nu a primit sprijinul PSD și PNL pentru a candida anul viitor la primăria Iașului. ìÎși caută un partid, există posibilitatea de a deveni membru UNPR din cauza faptului că PSD și PNL îl susțin pe Gheorge Nechita la primăria Iașului. Sunt discuții dar încă nu s-a luat nici o decizie în privința înscrierii lui Ciuhodaru la noi“, precizează sursa din interiorul UNPR. Sursele citate au mai precizat că Ciuhodaru a avut la Guvern, miercuri, o întâlnire cu premierul și cu lideri ai UNPR pentru a vedea dacă are sprijinul PDL și UNPR în vederea unei candidaturi la primăria Iașului. Sursele susțin că doar cu sprijinul PC, Ciuhodaru nu poate câștiga scaunul de primar al Iașului.

Ciuhodaru, gata să schimbe taberele

Apropierea lui Ciuhodaru de actuala putere a fost evident în urmă cu câteva zile când Tudor Ciuhodaru a fost singurul parlamentar al opoziției care a votat pentru înființarea unui nou minister, în speță cel al fondurilor europene, în cabinetul Boc. Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, ieri, că singurul lucru cert este că va candida la primăria Iașului, întrebat dacă rămâne în Partidul Conservator sau se înscrie în UNPR. ìVoi rămâne candidat la primăria Iașului, ăsta este singurul lucru cert, nu-mi spune Victor Ponta ce să fac, nu știu ce alianțe vor mai fi până atunci…“, a declarat Ciuhodaru, întrebat dacă rămâne în Partidul Conservator sau se înscrie în UNPR în vederea alegerilor pentru primaria Iașului de anul viitor. Reamintim că Ciuhodaru a mai fost membru al UNPR pentru o perioadă scurtă de timp. Ciuhodaru a ajuns în Parlament candidând în numele PSD. Din ianuarie 2010 devine independent, merge la UNPR din 1 mai 2010, când s-a înființat partidul. A fost exclus din UNPR, după ce, în 15 iunie, a votat moțiunea de cenzură „Opriți genocidul social“, în ciuda unei decizii a conducerii UNPR, prin care parlamentarii formațiunii urmau să voteze, sub amenințarea excluderii, împotriva moțiunii. Ciuhodaru se află în mijlocul disputelor din USL pentru o viitoare candidatură la Primăria Iașilor, acolo unde favorit pentru ocuparea acestei poziții este actualul primar de PSD, Gheorghe Nichita. Pentru a liniști spirite, Ponta s-a deplasat săptămâna trecută la Iași pentru a-și arata public susținerea față de Nechita, iscând un scandal cu șeful PC, Daniel Constantin, care terminat cu un schimb dur de replici.

Campanie ilegală

Ziarul „Curentul“ a scris și miercuri despre tensiunile din PC. Atunci, protagonistul nemulțumirilor era primarul sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone“, cel care i-a oferit un loc de candidatură la Senat într-un colegiul din sectorul 4  lui Felix Voiculescu pentru actualul mandat. În schimb, acesta s-a arătat extrem de deranjat de faptul că PC-ul nu a reușit să facă mai mult pentru a fi numit candidatul USL pentru Primăria generală. Într-o scrisoare deschisă, acesta a spus că știe că este primul în sondaje, dar acestea sunt ținute departe de el. Pe de altă parte, PC a intrat încă de pe acum în campanie electorală. Sectorul 2 al Capitalei a fost împânzit de pliante care-l ilustrează pe purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Diaconu, cel care se pregătește să îi ia Primăria sectorului 2 actualului primar, Neculai Onțanu. Sub sloganul „Jaful trebuie oprit!“, purtătorul de vorbe de la PC Bogdan Diaconu îi anunță pe bucureștenii din acestă sector că „BD intră în acțiune“ și că va candida la Primăria sectorului 2. Acesta îi asigură pe potențialii votanți că va continua programul de reabilitate a blocurilor și că va interzice ridicarea mașinilor parcate ilegal. PC-ul lui Felix nu este la prima sa aventură politică ilegală. Ziarul „Curentul“ a scris în urmă cu câteva luni despre campania electorală de care șeful PC sector 6, Ștefan Florescu o desfășoară deja în acest sector. Legea electorală, la articolul 50, litera C, prevede: constituie contravenție încălcarea dispozițiilor referitoare la afișarea propunerilor de candidaturi sau folosirea semnelor electorale, iar amenda este de la 1.000 la 2.500 de lei.

Dragoș Stănculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.