Acasă Politic Partidul de guvernamant a scazut 6 % in trei luni

Partidul de guvernamant a scazut 6 % in trei luni

DISTRIBUIȚI

Sondajul CURS realizat in perioada 22-27 iunie releva faptul ca partidul de guvernamant si-a pierdut din electorat. Astfel, in ipoteza ca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi votat de 50% dintre alegatori, cu 6 procente mai putin fata de ultimul sondaj dat publicitatii.

Formatiunea lui Vadim Tudor ar fi preferata doar de 17% dintre alegatori. Pe acelasi loc, PD si PNL ar intruni sufragiul a 9% dintre subiecti, in timp ce UDMR ar aduna 7% din voturile alegatorilor. In alta ordine de idei, in opinia a 86% dintre romani, un partid trebuie sa aiba o politica de aparare a identitatii nationale, nu de aceeasi parere fiind 4% dintre cei intervievati. 66% dintre subiecti cred ca natiunea romana este formata din toti cetatenii romani, indiferent de originea lor etnica. 11% sunt de parere, insa, ca toti cei care sunt nascuti din parinti romani si vorbesc limba romana formeaza natiunea romana, iar 17% dintre cei intervievati considera ca natiunea romana este formata din cetatenii care locuiesc in Romania si sunt nascuti din parinti romani.

Romanii au incredere in activitatea actualului Guvern, 57% dintre alegatori fiind convinsi ca Executivul este in masura sa imbunatateasca situatia economico-sociala a tarii. Cu toate acestea, la aproape 6 luni de la alegerile din noiembrie 2000, viata a 56% dintre romani a ramas la fel si pentru 27% s-a inrautatit. O imbunatatire a vietii a simtit-o doar 14% din populatie.

1% dintre cei intervievati sunt de parere ca viata oamenilor se va schimba in bine in circa 6 luni. Majoritatea romanilor (44%), insa, vad o schimbare in bine in circa 3-4 ani, in timp ce 22% considera ca niciodata nu se va simti o schimbare in bine.

Guvernul trebuie sa ajute intreprinderile nerentabile

Aproape jumatate dintre romani considera ca Guvernul ar trebui sa ajute cu bani intreprinderile care merg in pierdere, in timp ce 39% sunt de parere ca ar trebui sa le inchida.

In alta ordine de idei, 77% dintre romani prefera un venit mic si sigur unuia mare si nesigur. Cat priveste procesul de privatizare mai mult de jumatate dintre subiecti (53%) apreciaza ca se desfasoara prea lent, 17% asa cum trebuie, 8% prea rapid.

O treime din romani nu-si permit nici strictul necesar

Sondajul de opinie CURS a relevat ca pentru o treime dintre romani veniturile gospodaresti proprii nu pot asigura nici macar strictul necesar, mai mult de jumatate dintre cei chestionati traind cu permanenta spaima a preturilor. Cat despre viitor, doar 44% spera ca peste 3-4 ani viata lor se va imbunatati. In vreme ce aproape un sfert cred ca acest lucru nu se va petrece niciodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.