Home Politic PDL și PNL ar putea depune împreună o moțiune de cenzură împotriva...

PDL și PNL ar putea depune împreună o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ponta

DISTRIBUIŢI

PDL și PDL fac din nou pași spre a avea proiecte comune în Parlament, acolo unde ambele partide se află în opoziție. Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat miercuri că liberalii au finalizat textul moţiunii de cenzură, care are trei capitole şi care va fi supus dezbaterii cu celelalte partide începând cu 5 mai, pentru a obţine semnăturile necesare iniţierii în Parlament a demersului împotriva Guvernului. „Am finalizat textul moţiunii de cenzură, conform angajamentului asumat public de către PNL. Moţiunea este cu atât mai necesară cu cât PSD ne oferă în fiecare zi tot mai multe dovezi, nu doar în plan economic, ale unei guvernări proaste şi corupte (…) PNL trebuie să-şi asume rolul de a apăra drepturile cetăţenilor în faţa agresiunilor şi corupţiei generalizate practicate de PSD şi Guvernul Ponta”, a declarat Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că textul moţiunii de cenzură va fi prezentat începând cu 5 mai tuturor partidelor parlamentare, pentru adeziune şi semnare, iar în săptămâna 12-18 mai va fi depusă în Parlament pentru prezentare, estimând că dezbaterea şi votul vor avea loc în săptămâna dinaintea alegerilor europarlamentare. Întrebat dacă textul moţiunii este negociabil cu parlamentarii PDL şi PMP, pentru a obţine numărul de semnături necesar iniţierii moţiunii, Nicolăescu a răspuns: „Are loc până la urmă un proces transparent de aşa-zis parteneriat cu ceilalţi parlamentari care doresc să semneze moţiunea de cenzură (…) Noi spunem că putem să îmbunătăţim acest text cu propunerile care sper că se vor face din partea altor grupuri parlamentare. Cred că în acest moment cele trei teme acoperă preocupările politice ale tuturor forţelor politice din Parlament”.

La rândul lor, cei de la PDL nu a refuzat din start ideea moțiunii semnate de PNL. Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, pentru Mediafax că PDL vrea să vadă textul moţiunii de cenzură anunţate de PNL, arătând că, „în principiu”, democrat-liberalii sunt interesaţi să susţină orice măsură „care ar putea stopa abuzul Guvernului”. „Să vedem textul. Sigur că, în principiu, suntem interesaţi să susţinem orice măsură, care ar putea stopa abuzul Guvernului şi răul pe care acesta îl produce cetăţenilor, însă trebuie să vedem despre ce este vorba”, a spus Predoiu în legătură cu anunţul PNL privind finalizarea textului moţiunii de cenzură.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.