Acasă Politic PDSR a votat cu ajutorul UDMR legea privind statutul alesilor locali

PDSR a votat cu ajutorul UDMR legea privind statutul alesilor locali

DISTRIBUIȚI

Aflat la a treia -editie- in plenul Senatului, Statutul alesilor locali a ostilizat ieri din nou puterea si opozitia. Desi la pranz liderii grupurilor parlamentare au convenit sa se amane pentru lunea viitoare votul final (astfel ca pana atunci sa se adune toate amendamentele opozitiei), PDSR si-a mobilizat toti oamenii, pregatindu-se pentru votul decisiv asupra legii.

Intuind pericolul ca va pierde partida, in conditiile unei absente masive in zona PRM, liderul grupului, Dumitru Badea, si seful partidului, C.V. Tudor, au amenintat ca oamenii lor vor parasi sala in cazul in care se va incalca intelegerea de la pranz fortandu-se votul final. Aceeasi pozitie au avut-o si democratii, nefiind insa urmati de liberali in ideea parasirii salii. Cu nuantele de rigoare, PNL, PD si PRM au ramas de aceeasi parte a baricadei (cel putin pana la ultima negociere a liderilor, care nu se sfarsise l-a inchiderea editiei). De celelalta parte, UDMR si PDSR au jucat mai departe umar la umar, mizand (spre deosebire de saptamana trecuta, cand nu aveau scor de organica???) pe impunerea textului. Legea, considerata periculoasa din cauza faptului ca primarii risca sa fie decapitati de Colegiul de disciplina format din oamenii Guvernului, a fost de doua ori, in doua saptamani, pe punctul de a cadea definitiv in aceasta sesiune, provocand o infrangere rusinoasa a puterii. Ieri, PDSR s-a aflat pe val, aducandu-si toti oamenii la vot si a pus de data aceasta opozitia in offsaid, care a ratat joia trecuta ocazia de a pune la pamant proiectul lui Octav Cozmanca.

PDSR nu a renuntat nici la intentia sa de a modifica textul legii, premierul Adrian Nastase anuntand ieri ca Executivul va veni cu propuneri de modificare a textului la dezbaterea lui in Camera, deoarece in Senat opozitia a respins acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.