Acasă Politic PDSR pune jugul pe TVR si Radio

PDSR pune jugul pe TVR si Radio

DISTRIBUIȚI

Senatorii si deputatii PDSR, PRM si UDMR din comisiile de cultura au ignorat, ieri, prevederile regulamentare si au votat impotriva rapoartelor de activitate pe 2000 ale TVR si Societatii Romane de Radio, desi acestea demonstrau, prin cifre, existenta unor rezultate financiare notabile. Votul negativ de ieri arata cu certitudine ca PDSR si aliatii sai nedeclarati, PRM si UDMR, au dorit sa provoace schimbarea consiliilor de administratie ale TVR si Radioului pentru a-si putea mari reprezentarea in conducerile celor doua institutii publice. Liberalii si democratii au refuzat sa participe la vot, invocand ca, prin fortarea procedurilor, se incalca legea. Ei au sustinut ca, potrivit regulamentului de functionare a comisiilor reunite, inaintea votului final asupra raportului TVR comisiile de buget-finante trebuiau sa trimita un aviz privind executia fondurilor financiare. Deputatul PNL Mona Musca pretinde ca plenul celor doua Camere nu ar mai putea schimba nimic, pentru ca -jocurile sunt facute. Actuala putere nu a mai avut rabdare sa astepte pana in 2002, data la care expira mandatul Consiliului de Administratie-.

Reprezentantii PDSR si ai PRM, in frunte cu senatorul Adrian Paunescu, s-au aratat, pe tot parcursul sedintei de ieri, scandalizati de aparitia unor vedete in cadrul unor emisiuni in detrimentul altora, preferate de ei. Aproape cinci ore, acestia au recurs la o retorica patetica, obositoare, criticandu-i arbitrar pe principalii reprezentanti ai conducerii televiziunii, Cristian Hadjiculea si Lucia Hossu Longin.

Manati de interese comune, parlamentarii PDSR, PRM si UDMR din Comisiile de Cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor au trecut, ieri, peste orice prevederi regulamentare si au votat impotriva rapoartelor de activitate pe 2000 ale Radioului si Televiziunii Publice. Ca urmare a acestui vot negativ, care ar putea fi copiat si in plenul Camerelor reunite la dezbaterea rapoartelor, consiliile de administratie ale celor doua societati publice vor fi inevitabil inlocuite cu altele, a caror componenta va certifica controlul PDSR si al acolitilor sai asupra principalelor institutii media din tara. Prin mandatul dat de Parlament, actualul Consiliu de aministratie al TVR trebuia sa-si incheie activitatea in 2002. Potrivit noii configuratii politice rezultate la alegerile din 2000, PDSR va avea in CA al TVR cinci reprezentanti, fata de doi, cati are in prezent, PRM – trei (fata de unul singur) si, in premiera, UDMR – unul. Parlamentarii PD si PNL au refuzat sa participe la vot, acuzandu-i pe cei ai PDSR, PRM si UDMR de incalcarea legii. Ei sustin ca, potrivit Regulamentului de functionare a comisiilor reunite, inaintea votului final asupra Raportului TVR trebuia sa se primeasca si Raportul comisiilor de buget-finante. Chiar daca rapoartele urmeaza sa primesca si votul plenului reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, democratii si liberalii nu cred ca se va mai schimba ceva. Deputatul PNL Mona Musca sustine ca -jocurile sunt facute. Actuala Putere nu a mai avut rabdare sa astepte pana in 2002. Fosta coalitie de guvernamant a schimbat Consiliul de administratie in momentul in care i-a expirat mandatul, in 1998-.

Pe tot parcursul sedintei de ieri, reprezentantii PDSR si PRM au ignorat datele contabile din cele doua rapoarte, care aratau ca Televiziunea si Radioul au obtinut profit si nu au inregistrat pierderi sau datorii la buget, pentru prima data in ultimii 11 ani. Acestia s-au aratat in schimb scandalizati de aparitia unor vedete in cadrul unor emisiuni in detrimentul altora, preferate de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.