Acasă Politic PNA Constanta se muta in casa lui Coposu

PNA Constanta se muta in casa lui Coposu

DISTRIBUIȚI


In baza unei hotarari de guvern, aprobata la inceputul lunii octombrie, PNA Constanta va prelua, azi, un imobil care era administrat de Directia Agricola si care ar apartine nepotului lui Corneliu Coposu, fiind revendicat in instanta. Mostenitorul de drept al cladirii unde, pana la ocuparea ei de catre armata sovietica in 1949, a functionat un hotel si apoi a fost preluat de Consiliul Popular Constanta a obtinut castig de cauza la Tribunalul Constanta in luna septembrie 2003. In sentinta civila nr. 907, Tribunalul Constanta mentioneaza ca -retine ca aceasta actiune este intemeiata fata de paratii Municipiul Constanta, prin primar, Consiliul Local Municipal, Centrul Judetean de Consultanta Agricola, Oficiul Judetean de Cadastru, Inspectoratul pentru Protectia Plantelor si in baza art. 480 Cod Civil admite actiunea fata de acesti parati pe care ii obliga sa lase in deplina proprietate si linistita posesie imobilul situat pe str. Remus Opreanu, nr. 1 (fosta str. Basarabi, nr. 2) in favoarea reclamantului Cristian Mihai Fulger, cetatean roman cu domiciliul in Germania-.

Reprezentantul acestuia, Ludmila Falcuta, din Constanta, a declarat pentru Mediafax ca intre timp Municipiul Constanta – prin primar si Consiliul Local Municipal au inaintat apel la sentinta Tribunalului, urmand ca acesta sa se judece in data de 15 decembrie. Falcuta, in calitate de mandatar al reclamantului Cristian Fulger, sustine ca PNA Constanta cunostea faptul ca imobilul este revendicat si castigat in instanta de mostenitorul legal. La randul lui, Ioan Otel, prim-procuror al sectiei PNA Constanta, a declarat ca daca mostenitorul va castiga, va putea fi despagubit conform legii.

Insa mandatarul mostenitorului a precizat ca nepotul lui Arlette si Corneliu Coposu vrea sa obtina imobilul si ca, daca va pierde procesul in Romania, se va adresa instantelor internationale.

Cu toate acestea, Mioara Mate Kiss, directorul Centrului de Consultanta Agricola, a declarat ca luni ii va preda procurorului Ioan Otel cheile cladirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.