Acasă Politic PNL isi alege noua conducere. Doi candidati la functia de presedinte.

PNL isi alege noua conducere. Doi candidati la functia de presedinte.

DISTRIBUIȚI

Liberalii isi aleg astazi conducerea si vor stabili candidatul la alegerile prezidentiale din noiembrie.Potrivit presedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a Congresului ordinar de sambata, de la Palatul Parlamentului, care incepe la ora 10.00, se vor afla, printre altele, prezentarea si adoptarea rezolutiilor – ‘Fuziunea PNL cu PDL’, ‘Aderarea la grupul PPE din PE’, ‘Stabilirea nominala a candidatului PNL pentru functia de presedinte al Romaniei’, scrie Agerpres.

Pentru functia de presedinte al PNL candideaza Klaus Iohannis si Ioan Ghise, iar pentru cele 31 de functii de vicepresedinte au intrat in cursa 56 de liberali. Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, s-a retras din competitie in contextul in care este acuzat de savarsirea a 5 infractiuni de luare de mita, dupa ce a cerut bani de la oameni de afaceri, pentru a le acorda contracte din bani publici.

Cea mai mare parte a organizatiilor judetene ale PNL au anuntat in ultimele zile ca delegatii pe care ii vor trimite la congresul formatiunii vor adopta preponderent pozitii de sustinere pentru alegerea lui Klaus Iohannis la sefia partidului, precum si pentru candidatura acestuia la Presedintia Romaniei.

De asemenea, multi dintre liderii organizatiilor judetene s-au exprimat favorabil si in privinta aprobarii trecerii PNL de la ALDE la Partidul Popular European (PPE), fiind de asteptat ca acest pas sa fie validat de majoritatea delegatilor la congresul liberalilor.

In structurile de decizie ale organizatiile judetene PNL s-a votat, in general, favorabil si pentru fuziunea prin absorbtie cu PDL, dar unele dintre vocile importante din teritoriu ale formatiunii au aratat ca vor lua pozitie in congres cu privire la necesitatea pastrarii identitatii PNL si a denumirii istorice a partidului.

Vineri a fost adoptat noul statut al PNL.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.