Acasă Politic PNL si PD – veto la remaniere

PNL si PD – veto la remaniere

DISTRIBUIȚI

Liberalii si democratii nu inghit noua reteta guvernamentala avansata de premier, anuntand ca nu vor vota in parlament editia a II-a a Cabinetului Nastase.

Vicepresedintele PNL Paul Pacuraru a anuntat ieri la Senat decizia partidului sau, explicand ca executivul nu a venit si cu un nou program de guvernare. Garnitura ministeriala ramane la fel de stufoasa in pofida comasarii unor portofolii – constata senatorul liberal, apreciind ca -e mai greu sa ajungi portar intr-un minister decat ministru-. El a anuntat ca va cere membrilor executivului sa-si ia angajamentul de a se prezenta la interpelari in parlament in virtutea controlului asupra guvernului instituit de Constitutie.

O alta tema atacata de PNL este -infuzia- de ministri de provenienta democrata. Elena Dumitru – la protectie sociala si Eugen Dijmarescu – delegat pentru comert. -Aceasta arata o lipsa de resurse la PSD-, a spus Paul Pacuraru, secundat de liderul grupului liberal din Senat, Norica Nicolai, care a tradus cooptarea ex-democratilor in guvern ca un semnal catre PD pentru o coagulare social-democrata. Norica Nicolai sustine ca premierul isi sporeste puterile prin comasarea ministeriala si ca ultima inovatie, Ministerul Controlului, -va fi utilizata ca instrument de lucru impotriva adversarilor politici-.

Si liderul PD, Traian Basescu, s-a declarat ieri impotriva noii formule, calificand-o o operatiune cosmetica ce nu reduce cheltuielile si nici nu simplifica structura aparatului central. -Ceausescu, ca si Nastase, a vrut sa puna totul sub control cand a simtit ca-i fuge totul de sub picioare-, a aratat Basescu. El l-a impins in corner pe seful statului apreciind ca mentinerea celor mai corupti ministri -il aduce pe Ion Iliescu la momentul adevarului-!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.