Acasă Politic Ponta înmoaie tonul: Băsescu a promovat în cei zece ani o politică...

Ponta înmoaie tonul: Băsescu a promovat în cei zece ani o politică totalitară

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta și-a modificat tonul declarațiilor politice, după ce anterior a comparat mandatele lui Băsescu cu Germania nazistă din timpul lui Adolf Hitler. El a spus că „regimul Băsescu” are drept caracteristică diviziunea socială, motiv pentru care îl caracterizează ca ținând de o societate totalitară. „Consider toată această propagandă împotriva declarațiilor mele politice legate de dl Băsescu exagerată. (…) Când Traian Băsescu spune despre mine și noi că suntem bolșevici și comuniști, nu cred că neagă că în România s-au produs crime comise de comuniști”, a declarat Ponta. Anterior, el spusese la Antena trei că „efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania” și că este urgentă nevoie de „debăsificare”.”Discuțiile dintre mine și dl Băsescu, chiar dacă uneori declarațiile politice merg într-o direcție mai agresivă (…), sunt declarații politice între mine și dl Băsescu pornite din radicalizarea opiniilor pe care le avem unul față de celălalt, dar din asta să faci propagandă împotriva României, a Guvernului mi se pare o exagerare și cred că cei care vor să scoată bătălia politică dintre mine și dl Băsescu și să o facă un caz național și internațional cred că greșesc”, a arătat Ponta.

El a mai spus că liderii comunității evreiești au fost induși în eroare de așa-numita propagandă, chiar dacă declarațiile sale sunt concludente. „Singura persoană cu care trebuia să mă lămuresc — și m-am lămurit, de aceea am și mers la grupul minorităților — era dl Vainer, care fusese indus în eroare de o propagandă apărută în presă”, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului. El a mai spus că astfel de declarații sunt doar pentru războiul dintre palate.

 

„Discuțiile dintre mine și dl Băsescu, chiar dacă uneori declarațiile politice merg într-o direcție mai agresivă (…), sunt declarații politice între mine și dl Băsescu pornite din radicalizarea opiniilor pe care le avem unul față de celălalt, dar din asta să faci propagandă împotriva României, a Guvernului mi se pare o exagerare și cred că cei care vor să scoată bătălia politică dintre mine și dl Băsescu și să o facă un caz național și internațional cred că greșesc”, a arătat Ponta. Cu toate acestea, președintele Comitetului Director al Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, a declarat marți că acea comparație pe care premierul Victor Ponta a făcut-o între perioada de 10 ani de mandat al președintelui Traian Băsescu și perioada nazistă reprezintă „o greșeală politică imensă și de neacceptat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.