Home Politic Ponta și Băsescu se ceartă din nou ca la cort cu ingredientele...

Ponta și Băsescu se ceartă din nou ca la cort cu ingredientele clasice: minciuni și acuzații

DISTRIBUIŢI

Ajunși să se certe ca la ușa cortului, Victor Ponta și Traian Băsescu au atins culmea populismului. Demni de un film prost de comedie, principalii actori politici ai țării își răstălmăcesc vorbele și acuză reciproc de minciună și impostură. Tonul a fost dat de Victor Ponta care a întors vorbele lui Băsescu pe teme de justiție, încercând populist și de campanie să acrediteze ideea că Băsescu este cel care dictează cursul justiției în România. Victor Ponta i-a cerut marți ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cazul preşedintelui Traian Băsescu, arătând că a văzut declaraţia acestuia prin care spune că „a oprit arestările în perioada campaniei electorale, dar le dă drumul la arestări după”. Numai că Ponta a rupt din context declarația lui Băsescu și a răstălmăcit-o politic în favoarea sa. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu difuzat luni seară de postul TeleM Iaşi, întrebat fiind dacă nu consideră că DNA a oprit motoarele în campania electorală, că la fel se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu se facă arestări, pentru a nu se influenţa campania electorală.

Dar nu că el ar fi fost cel care le-ar fi oprit, ci era mai degrabă o constatare. „Cred că au făcut foarte bine (cei de la DNA – n.r.) ca pe perioada campaniei, şi vă pot spune că se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influenţa campania. După 26 mai, DNA îşi reia activitatea, dar nici acum nu e stopată, dumneavoastră înţelegeţi prin activitatea DNA sau DIICOT dacă arestează oameni politici. Ori sunt foarte multe dosare care se derulează la DNA sau DIICOT, se investighează, sunt chemaţi la declaraţii. Nu e un semn că nu şi-ar mai face treaba DNA-ul”, a declarat Traian Băsescu.

Cu toate acestea, Ponta a declarat că acuzat o pretinsă ingerință a lui Băsescu în actul de justiție. „Mi se pare absolut inadmisibilă declaraţia, chiar dacă a fost făcută într-o campanie în care, sigur, preşedintele nu are ce să caute, dar cred că trebuie să dăm un semnal foarte clar că s-a terminat cu perioada în care preşedintele ţării spunea cînd arestează DNA-ul şi când nu arestează”, a conchis Ponta. Noile populisme nu ar rămas, bineînțeles, fără un răspuns de la Cotroceni, intrându-se astfel într-o nouă spirală a circului politice pe care cel doi îl fac de campanie.

 

„Faptul că s-ar sesiza o lipsă de chemări sau reţineri pentru oameni politici nu e o motivaţie neapărat electorală, dar cred foarte mult că dacă ar face arestări de oameni politici acum, ar face ca multe partide să spună că DNA s-a implicat în campanie”, a declarat Băsescu, marţi, la Palatul Cotroceni (…) Nu ştiu dacă asta este politica DNA, dar face foarte bine justiţia dacă se protejează de ticăloşia multor oameni politici care au acuzat că arestarea lor este politică, şi nu pentru faptele lor. Îl invit pe Victor Ponta să renunţe la minciună măcar acum, când avem vizite foarte importante”, a adăugat Traian Băsescu.  

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.