Acasă Politic PPE continua sa-l acuze pe Nastase ca pune bete in roate taranistilor

PPE continua sa-l acuze pe Nastase ca pune bete in roate taranistilor

DISTRIBUIȚI

Purtatorul de cuvant al Partidului Popular European, Hans-Gert Pottering, cel care a avut o pozitie dura la adresa Guvernului roman in Parlamentul European, i-a raspuns, ieri, lui Adrian Nastase la o scrisoare mai veche a sefului Executivului.

-… prezentand <faptele> in felul in care o faceti dumneavoastra (n.r. este vorba despre procesele PNTCD), va asumati o pozitie politica intr-un caz care asteapta inca o decizie a Curtii de Justitie din Romania. M-am asteptat ca primul-ministru sa adopte o pozitie neutra si impartiala. Prin faptul ca nu ati facut asa, am si mai mult impresia ca chestiunea PNTCD este un caz politic, fiind impiedicat prin actiuni juridice sa actioneze ca un adevarat partid politic-, spune in scrisoare crestin-democratul. In replica, Adrian Nastase a anulat intalnirea de astazi cu Victor Ciorbea pana cand justitia se va pronunta.

Un aspect interesant al scrisorii este cuprins de urmatorul pasaj: -Mai mult, ma tulbura faptul ca, in urma acestor evolutii, familia dlui Ciorbea s-a confruntat cu restrictia de a parasi Romania-.

Prin vocea Dorinei Mihailescu, premierul a explicat ca Guvernul nu are cunostinta despre astfel de mesaje si nici Victor Ciorbea nu a facut publice, cel putin in tara, astfel de probleme.

In incheiere, Pottering ameninta ca PPE va continua monitorizarea la Bruxelles, PNTCD – Ciorbea fiind unicul partid crestin-democrat roman recunoscut.

Crestin-democratii europeni ridica mingea la fileu lui Ciorbea

Partidul Popular European nu recunoaste miscarea politica infiintata de Vasile Lupu si Catalin Chirita. Intr-o scrisoare adresata, ieri, fostilor lideri taranisti, presedintele PPE, Wilfried Martens, atrage atentia ca formatiunea pe care o conduce recunoaste ca partid membru legitim doar PNTCD care il are in frunte pe Victor Ciorbea. De asemenea, Lupu si Chirita sunt indemnati -cu tarie- sa-si alature toate eforturile cu noul presedinte taranist, doar in acest mod cei doi avand sansa de a lupta impotriva social-democratilor (ex-comunistilor) care sunt acum la guvernare. In finalul scrisorii, liderul PPE si-a exprimat speranta ca gruparea Lupu sa ia in considerare, cu toata seriozitatea, apelurile venite din partea formatiunii sale. De altfel, epistola a fost trimisa tuturor celor care au primit scrisori din partea gruparii Lupu – Chirita, si anume presedintelui grupului PPE din Parlamentul European, Hans Gert Pottering, comisarului european pentru extindere, Gunther Verheugen, dar si altor membri ai Parlamentului European. Seful PNTCD, Victor Ciorbea, a calificat scrisoarea de raspuns a presedintelui Partidului Popular drept extrem de clara si categorica. El a aratat ca orice tentativa de anihilare a partidului de pe scena politica este sortita esecului, subliniind totodata ca nimeni nu are interesul sa faca presiuni in justitie sau sa calce principiile si valorile crestin-democrate. -In 20 septembrie sau la orice alte termen, cand se va judeca la Curtea de Apel contestatia partidului, justitia va da o hotarare legala-, a intarit Ciorbea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.