Acasă Politic PPE, partidul ce deține majoritatea în Parlamentul European e siderat de Victor...

PPE, partidul ce deține majoritatea în Parlamentul European e siderat de Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

Secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez Isturiz, a criticat sâmbătă, la mitingul ACL de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, actualul guvernul și pe premierul Victor Ponta.

„La nivelul conducerii PPE am urmărit cu stupoare ceea ce a făcut Guvernul premierului Ponta în România prin ordonanțele sale de urgență ce eludează statul de drept, care dau frâu liber mitei electorale și a traseismului politic. Am asistat siderați la declarațiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la președinție, ce compară mandatul actualului președinte al României cu atrocitățile naziste. O astfel de exprimare absurdă rar găsești la vreun lider european, iar noi, în Europa, nu tolerăm astfel de abordări politicianiste”, a susținut Antonio Lopez Isturiz.

El a făcut apel la cetățeni să înțeleagă că „un politician ca Victor Ponta nu poate și nu trebuie să devină președintele României europene”, însă cu Iohannis președinte România „va rămâne în Europa”, „nu va vira spre EurAsia”.
Președintele PNL, Klaus Iohannis, și-a lansat sâmbătă candidatura la un miting organizat de ACL și la care au participat mii de susținători veniți din toată țara. Gazda evenimentului a fost cântărețul Aurelian Temișan.

Pe scena amenajată în Piața Victoriei au rostit discursuri de susținere mai mulți lideri ai ACL, printre care Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu, Alina Gorghiu, Ludovic Orban și Gheorghe Falcă.

Participanții la miting, care, potrivit copreședintelui ACL Vasile Blaga, au fost 50.000, au venit cu pancarte pe care scria „Klaus Iohannis — președinte” și „Micul Titulescu — noul Ceaușescu”, precum și cu stegulețe tricolore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.