Acasă Politic Premierul anunță șomaj tehnic și pentru foarte mulți dintre bugetari

Premierul anunță șomaj tehnic și pentru foarte mulți dintre bugetari

DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, la B1 TV, că sunt sectoare de bugetari care nu vor putea fi trimiși în șomaj tehnic bugetarii din domeniile care se află în prima linie a luptei cu coronavirusul. Despre ceilalți bugetari, premierul a precizat că vor intra câte 15 zile pe lună în șomaj tehnic, iar celelalte 15 zile vor fi lucrătoare.

”Sunt zone publice care nu pot fi afectate, chiar avem nevoie de efectiv uman în plus: cea de sănătate, cea a MAI, zona militară, cea a Ministerului Muncii, pentru ANOFM e implicată în procesarea și oferirea șomajului tehnic, casele de pensii. Sunt sectoare publice extrem de încărcate și în care nu putem să luăm măsuri similare șomajului tehnic. În alte sectoare aplicăm un mecanism simplu: împărțim angajații în două, jumătate lucrează 15 zile, iar 15 zile sunt într-o formă de șomaj tehnic, cu 75% din salariul de încadrare, și tot așa. Măsura este gândită și urmează să fie implementată, vom emite OUG. Va fi valabilă nu numai pentru administrația centrală, ci și pentru cea locală, inclusiv pentru cele care nu sunt sub Guvern, ci al Parlamentului sau instituții autonome.”, a spus Ludovic Orban.

1 COMENTARIU

  1. – URGENT TREBUIE INTERZIS CUMULUL DE PENSII SI SALARII DIN SISTEMUL BUGETAR sau cumulul de mai multe pensii ASA CEVA NU EXISTA NICAIERI IN LUME.
    – URGENT TREBUIE INTERZISE-TAIATE INDEMNIZATIILE DE ASA ZIS REVOLUTIONAR UNII AU SI PENTRU MERITE DEOSEBITE. Aceste indemnizatii sunt in relitate FURT DIN AVUTUL NATIONAL a celor care au capturat Romania dupa 1989 , a celor care au participat la LOVITURA DE STAT.
    ASTA E O MARE NECESITATE PENTRU NORMALIZAREA SOCIETATII ROMANESTI.
    – Sa inceapa adevarata restructurare si in unitatile cu capital de stat si in sistemul bugetar. TOATE ENTITATILE ECONOMICE CU CAPITAL DE STAT precum TRANSGAZ, TRANSELECTRICA, SI ALTE AGENTII unde salariile sunt NESIMTITE, AU SCHEMELE DE PERSONAL SUPRADIMENSIONATE .CEI MAI MULTI DINTRE ANGAJATI SUNT PENSIONARI AI SECURITATII BOLSEVICE , AI FOSTEI MILITII ORI SUNT PILE , AMANTI AMANTE, ETC……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.