Acasă Politic Premierul Tudose anunță că va remania cel puțin doi dintre miniștrii penali:...

Premierul Tudose anunță că va remania cel puțin doi dintre miniștrii penali: Plumb, Shhaideh, Olguța și Ilie

DISTRIBUIȚI

Premierul Mihai Tudose a anunțat în seara asta la Antena 3 că dorește o ”miniremaniere” guvernamentală, care va avea loc în această săptămână. Acesta a reacționat la scandalul stârnit de sondajul Avangarde care arată că încrederea în Guvern s-a prăbuşit. Tudose dă vina pe miniştrii cu probleme penale şi anunţă o remaniere.

„Aş minţi dacă aş spune că toate lucrurile sunt în ordine. Unele nu sunt în ordine deloc. Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20. (…) Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o – în regulă, trecem peste. Dar şi presupunând că de aici a apărut şi problema cu demisia, presupunând că e adevărat (…), vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi”, a declarat Tudose la Antena 3.
„Nu putem să guvernăm cu forţa, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulţumirea mea şi-atunci, dacă lucrurile stau aşa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre – prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsa de rezultate -, săptămâna asta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare”, a spus Tudose.

Întrebat dacă acest sondaj făcut public ar putea fi „un joc”, Tudose a răspuns: „Foarte corect. (…) Haideţi să spunem că e adevărat, plec de la premisa că este adevărat. Dacă este aşa, repet, sunt două probleme – ori am eu o problemă şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în guvern şi trebuie să le reglăm”.

Totodată, chestionat dacă aceste probleme ar putea fi legate de existenţa unor miniştri cu probleme penale în guvern, Tudose a răspuns: „Da. (…) Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (…) O miniremaniere. (…) Sunt trei (miniştri – n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană”.

Miniştrii cu problemele penale sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Viorel Ilie şi Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul a confirmat şi informaţia că a ameninţat cu demisia. „Am spus-o unui cerc de 3-4 persoane”, a recunoscut Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.