Acasă Politic Președintele PPE: contez pe reinstalarea statului de drept în România

Președintele PPE: contez pe reinstalarea statului de drept în România

DISTRIBUIȚI

Declarația de presă a președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, susținută în cadrul Summitului PPE de la Sibiu

Dragă domnule preşedinte Iohannis, dragă domnule preşedinte Ludovic Orban, dragă Manfred Weber, sunt foarte bucuros că sunt astăzi la Sibiu, în România, la invitaţia domnului preşedinte Iohannis şi în timpul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Dacă toată familia PPE se regăseşte astăzi la Sibiu, este pentru că vrea să-şi exprime tot sprijinul pentru preşedintele Iohannis, pentru eforturile sale admirabile, pentru România şi mai ales pentru cetăţenii români.

România este o mare ţară a Uniunii Europene iar românii sunt un mare popor al continentului nostru. Pentru mine este simbolic faptul că sărbătorim Ziua Europei la Sibiu, cred că este şi ziua românilor cea care este sărbătorită astăzi.

Preşedintele Iohannis şi partidele de centru-dreapta, cum este PNL-ul, în toată istoria sa, au făcut din România o ţară care nu poate fi lăsată deoparte în Europa şi trebuie să ştiţi că temerile românilor se aud până la Bruxelles.

Am avut ocazia, în calitatea de preşedinte al Comisiei de Agricultură, să particip la negocierile privind intrarea României în Uniunea Europeană şi m-am întâlnit chiar şi aseară cu agricultori.

Sibiul va reprezenta întotdeauna pentru mine şi oraşul unde am decis viitorul Europei, un viitor ce se va construi pe valorile ce au permis reconcilierea continentului nostru şi au adus speranţă tuturor europenilor.

Democraţia europeană nu poate să existe fără statul de drept, spun asta în fiecare zi, peste tot, independenţa justiţiei şi libertatea şi solidaritatea.

Dacă toţi conducătorii PPE se întâlnesc astăzi, la Sibiu, este şi pentru că vrem să ne oferim sprijinul acţiunilor preşedintelui Iohannis, ale lui Ludovic Orban şi Partidului membru al PPE, pentru susţinerea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei. Şi vreau să salut, mai ales aici, curajul şi determinarea românilor care au coborât în stradă pentru a manifesta, în aceşti ultimi ani.

Nu o să lăsăm acţiunile guvernului socialist şi ALDE să strice viitorul României pentru că la baza acestei decizii stau valorile noastre europene.

Ne-am întâlnit cu preşedintele Iohannis şi cu Manfred Weber şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru a spune românilor că vocea lor este auzită de la Bucureşti şi până la Bruxelles şi în toate cele patru colţuri ale Europei.

Independenţa justiţiei nu este un lux, ci o necesitate. Justiţia trebuie să fie în serviciul tuturor românilor şi nu a unor privilegiaţi. Democraţia nu poate funcţiona fără independenţa justiţiei. Românii pot să conteze pe noi pentru a-i apăra şi pentru a le proteja valorile care ne unesc pe toţi în Europa.

În 26 mai, românii vor avea de luat o decizie importantă, ei vor hotărî cine va fi vocea lor în Uniunea Europeană şi vor trebui să se exprime cu privire la reforma justiţiei.

Îi încurajez să transpună la urne ceea ce au apărat cu atâta ardoare în stradă. Vorbim despre însăşi viitorul României care este în joc.

Contez aşadar, de aici, pentru a reinstala, repet, statul de drept şi justiţia independenta, în România şi a combate corupţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.