Acasă Politic Prins de procurori la curve, Pieleanu e acuzat de Tudose că măsluiește...

Prins de procurori la curve, Pieleanu e acuzat de Tudose că măsluiește sondaje pentru Dragnea. Sociologul a mai falsificat cifre

DISTRIBUIȚI

Războiul intern din PSD este pe viață și pe moarte. Mai corect pe libertate și pe închisoare. Tudose încearcă să preia partidul din mâna penalului Liviu Dragnea, după modelul încercat și de Grindeanu. Desigur că nici Tudose nu-i vreun priceput în vreun domeniu și a bulversat mediul de afaceri cum n-a mai făcut-o vreun premier până acum, bazându-se pe miniștri fără niciun fel de experiență la guvernare: Olguța Vasilescu și Ilan Laufer, ea profesoară de română și el de sport. Aseară într-o emisiune la Antena 3, Tudose a vorbit despre sondajul dat publicității de Marius Pieleanu: „Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20.”. Trecem peste exprimarea caracteristică lui Tudose care ar vrea să fie și amuzant și popular dar nu reușește deloc și încercăm să vedem cine este acest Pieleanu care se înfățișează zilele acestea ca un instrument al lui Dragnea.

În anul 2012, procurorii români l-au depistat pe sociologul Marius Pieleanu ca fiind un client constant al bordelurilor bucureștene, acesta fiind client al curvelor de lux din bordelul basarabeanului Efim Potval, poreclit Fima. Pieleanu a fost martor în dosarul penal deschis pe numele ”peștelui” de peste Prut, alături de alți 21 de beneficiari ai serviciilor sexuale oferite de prostituatele acestuia.
În august 2012 Pieleanu a fost invitat la sediul DIICOT să dea explicaţii și în dosarul de prostituţie în care este cercetată Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, prostituată și proxenetă de lux.
Bineînțeles că această pasiune a lui Pieleanu pentru sex contra cost nu l-a împiedicat să furnizeze în continuare sondaje de opinie.
În mai 2015, casa lui de sondaje, Avangarde, a furnizat în spațiul public o „cercetare” sociologică intitulată Barometru de Opinie. La măsurarea notorietății jurnaliștilor nu apăreau deloc Robert Turcescu, Emil Hurezeanu, Radu Moraru și nici Andreea Esca.
Supărat, Robert Turcescu pune mâna pe telefon și îl sună pe Pieleanu care recunoaște că deși actualul deputat avea peste 60% notorietate a fost scos din lista finală, după cum demonstrează jurnalistul pe blogul său:
„Si acum, incepe balul! De dimineata, pun mina pe telefon si-l sun pe marele sociolog Pieleanu:
–Alo, zic, Marius, am vazut sondajul ala cu notorietatea jurnalistilor si analistilor politici…
Pieleanu tace.
–Am si eu o nedumerire: cum naiba de nu apar si eu acolo, macar la egalitate cu amicul Sabin Orcan care e la 29%?
Pieleanu isi drege glasul rostind incurcat:
-Apari, ma, Robert, apari…
-Unde apar, zic eu mirat, ca nu mi-am gasit numele pe nicaieri, m-am uitat atent, am sondajul in fata!
Pieleanu devine prietenos:
-Esti, Robert, esti la 60%, da’ nu s-a putut…
Eu, mirat:
-Ce nu s-a putut?!
-Nu s-a putut… e complicat, uite, iti spun eu tie, prieteneste, esti la 60%, da’ n-am putut sa dam…
-Stai, stai, zic eu, am de gind sa scriu despre asta, cum nu s-a putut, ca am vazut ca sondajul e autofinantat! Cum nu s-a putut?!
Pieleanu incearca sa ma expedieze:
-Iti spun eu, prieteneste, esti la 60%, hai ca te sun eu miine…
Ripostez:
-Nu, nu miine, vreau sa inteleg azi, uite, eu intr-o ora o sa scriu despre asta, astept sa-mi dai niste explicatii.
-Bine, mormaie Pieleanu, te sun eu intr-o ora!
Si m-a sunat. Ca, vezi Doamne, erau chiar mai multe nume acolo, in sondaj, cum ar fi Esca, spre exemplu, da’ ca n-au vrut sa se supere lumea si atunci au facut ei o selectie…
-Pai, bine- bine, dar da-mi si mie sa public sondajul integral! Cu toate numele!
-Nu pooot, se tinguie Pieleanu, dar, daca vrei, uite, iti trimit pagina aia in care apari si tu!
Si, intr-adevar, am primit-o. Ce sa vezi, apare de data asta si Turcescu in cercetarea lui Pieleanu! Integral la turcescu.ro.

Nu-i așa că pare profesionist Pieleanu?

1 COMENTARIU

  1. Ati uitat sa mentionati unde lucreaza sotia acestui tovaras, asta pentru cei ce nu stiu si doresc sa afle. In fine, un lacheu de-al casei, marca p$d cu aere de mare ‘telectual. As vrea sa vad si alte sondaje realizate de alte firme. Unde sint celelalte centre, institute de sondare si nu doar doar acestui tov., unde mai tot timpul i se acorda – prioritate si multa atentie ? …fiecare reprezinta unul sau mai multe grupuri de analiza & interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.