Acasă Politic PRM invoca independenta opiniilor politice

PRM invoca independenta opiniilor politice

DISTRIBUIȚI

Desi nu trag nadejde ca senatorul Corneliu Vadim Tudor si deputatul Danut Saulea vor scapa cu fata curata si cu imunitatea neridicata, parlamentarii PRM pregatesc de pe acum strategia de lupta si in Senat, si in Camera Deputatilor. Juristii partidului, in frunte cu parlamentarii-avocati Viorel Dumitrescu si Lucian Bolcas, cauta de zor tot felul de argumente care sa demonstreze -nevinovatia- celor doi, dar si existenta unor luptatori palestinieni, aflati la pregatire in Romania, in perioada 1994-1996.

Potrivit prim-vicepresedintelui PRM, Corneliu Ciontu, apararea va invoca articolul 70 din Constitutie, care prevede ca -deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului-. El s-a intrebat retoric daca acele declaratii pentru care se solicita ridicarea imunitatii au afectat in vreun fel siguranta nationala. -Nu am vazut ca opinia publica internationala sa reactioneze ori ca Romania sa fie pusa sub embargo-, a declarat Ciontu.

Unul dintre cei incriminati in cererea ministrului justitiei pentru comunicare de informatii false, deputatul Saulea, a aratat ieri ca -exista documente la SPP, pe zile, pe ore si categorii de pregatire si ce persoane au condus sedintele de pregatire- a militarilor palestinieni. El sustine ca SPP s-a contrazis in declaratii, precizand in acea perioada ca -nu s-au pregatit asemenea oameni la obiectivele militare proprii-, iar -zilele trecute, seful institutiei a recunoscut in fata Comisiei de aparare din Senat ca s-au pregatit 108 palestinieni-. (Cristian Anghelache)


Etapele ridicarii imunitatii lui Saulea

Tudor Mohora a informat ieri ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat cunostinta de cererea pentru ridicarea imunitatii lui Danut Saulea. Cererea Ministerului Justitiei, a spus secretarul Biroului, urmeaza sa fie facuta publica luni, in sedinta Camerei. Dupa aceasta, ea va poposi la Comisia juridica, pentru examinare. Comisia trebuie sa faca un raport asupra ei si s-o avizeze pozitiv sau negativ, prin vot secret, la cel mult 30 de zile de la data sesizarii. Cererea va fi inaintata apoi grupului parlamentar PRM, caruia Saulea ii apartine. Acesta are, de asemenea, misiunea sa intocmeasca un raport cu propriile constatari in cel mult 30 de zile. Cele doua rapoarte vor fi apoi supuse dezbaterii plenului in cel mult trei luni. Camera inferioara va lua decizia finala prin vot secret, fiind necesare jumatate plus unu voturi din numarul total al deputatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.