Acasă Politic Proiectul OUG privind CNSAS va ajunge maine in guvern

Proiectul OUG privind CNSAS va ajunge maine in guvern

DISTRIBUIȚI

Grupul de lucru constituit de ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu, a finalizat, ieri, proiectul ordonantei de urgenta privind modificarea si completarea Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica. La discutie au participat Constantin Ticu Dumitrescu, unii membri ai Colegiului CNSAS si reprezentanti ai PNL, PD si UDMR.

In varianta finala, textul include garantii privitoare la protectia vietii intime a persoanelor persecutate de politia politica.

Bogdan Olteanu a declarat presei ca, -de acum incolo, nu numai cetatenii romani vor avea acces la propriul dosar, ci si cetatenii straini care au avut cetatenie romana intre 1945 si 1989, iar de la 1 ianuarie 2007 toti cetatenii Uniunii Europene vor putea avea acces la propriul dosar, in masura in care acesta exista-.

Ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul a mai spus ca au fost prevazute, la propunerea UDMR, o serie de garantii pentru asigurarea vietii intime, familiale si private a persoanelor care au fost victime ale represiunii serviciilor secrete, astfel incat activitatile de cercetare si documentare sa nu poata afecta viata personala a acestor persoane.

Aceasta ordonanta de urgenta urmeaza sa fie adoptata in sedinta de maine a guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.