Acasă Politic PSD a -lasat in viata- conducerea TVR

PSD a -lasat in viata- conducerea TVR

DISTRIBUIȚI

Conducerea Televiziunii Romane a fost salvata pentru inca doua luni. Ieri, Parlamentul – reunit in sedinta comuna – a sters subiectul din agenda conform unor manevre de culise. Desi reprezentau temele de maxima consistenta ale ordinii de zi, rapoartele Consiliului de Administratie al TVR nu au mai fost discutate din lipsa de timp. Motivul oficial – invocat de presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu – a ascuns insa teama PSD de a starni un nou scandal cu numai doua luni inainte de expirarea mandatului actualei conduceri a televiziunii.

In acelasi timp insa, PSD a evitat ieri si o alta situatie jenanta: exhibarea conflictului intern din partid pe aceasta tema. Interesle directe ale unei aripi pesediste dictau schimbarea cu orice pret, in acest moment, a Consiliului, avand si sprijinul PRM. Noul algoritm politic – conform caruia peremistii vor obtine mai multe mandate in CA al TVR – i-a facut extrem de nerabdatori pe oamenii lui Vadim. -Aripa Vacaroiu- din PSD s-a confruntat insa in culise cu -aripa Hrebenciuc-, ultimii castigand la puncte. In aceste conditii, peremistii nu au lansat strigate de revolta, obtinand in schimb – la negocierile de ieri cu Valer Dorneanu si Viorel Hrebenciuc – promisiunea demararii rapide, inca de saptamana viitoare, a negocierilor pentru ocuparea posturilor in Radio – unde Dragos Seuleanu, impus de PSD, guverneaza deocamdata interimar, fara echipa aferenta.

Cu acest angajament in servieta, deputatii si senatorii au plecat ieri acasa, lasand inca doua luni de viata conducerii TVR, dar si doua luni de framantari interne in Calea Dorobanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.