Acasă Politic PSD a păcălit Coaliția pentru familie: întrebarea de la referendum nu conține...

PSD a păcălit Coaliția pentru familie: întrebarea de la referendum nu conține cuvintele familie, căsătorie, bărbat, femeie

DISTRIBUIȚI

Vă mai amintiți cum la referendumul din 2003 pentru revizuirea Constituției erau intervievați țăranii care, la întrebarea reporterilor „cum ați votat la referendum” răspundeau: am votat cu dl. Iliescu deși singurele posibilități de vot erau da sau nu.

Mizând pe ignoranța proverbială a românilor în materie juridică, guvernul PSD a formulat întrebarea de la referendum ca și cum populația chiar ar cunoaște ce votează parlamentarii.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunţat după şedinţa de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a mai spus că nu se poate ”pronunţa” dacă întrebarea este lămuritoare pentru toţi alegătorii.

”Această soluţie a mai fost luată în calcul şi aplicată la referendumul din 2003. Sunt convins că vom reuşi să ajungem la toţi cetăţenii cu informaţiile”

Potrivit lui Nelu Barbu, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei.

”Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. (…) Având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative stabilesc folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare. Regia Autonomă Monitorul Oficial va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi (marţi – n.r.) de guvern”, a mai spus Barbu.

El a mai spus că imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea votat va fi realizată de Monetăria Statului, iar confecţionarea timbrelor autocolante de Imprimeria Naţională.

”Sunt soluţii legislative care au fost avute în vedere şi utilizate şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din 2014”, a mai precizat Nelu Barbu.

14 COMENTARII

 1. Romanii si multi alti cetateni uitati din Romania profunda, cei care n-au nici gard in fata cosmeliilor, nici lumina electrica, cu „umblatoarele” in fundul gradinilor, cu apa curenta poate doar la paraiasul din vale, analfabeti sau semianalfabeti, vor vota in masa (ca oile) orice la ordinul primarilor, sub amenintarea ca le taie ajutoarele sociale sau multe altele din care pot supravietui. Asa ca… „e multi” si referendumul are sanse sa treaca!

 2. O CLARIFICARE ESENȚIALĂ PRIVIND ÎNTREBAREA DE LA REFERENDUM: Este o întrebare generică pentru că este SINGURA întrebare care se poate pune la un referendum de modificare a Constituției.

  (distribuiți să fie limpede pentru cât mai mulți români să nu mai poată fi păcăliți)

  Atunci când este vorba de un referendum consultativ, pe buletin poate fi pusă orice întrebare. Când este vorba de un referendum de modificare a Constituției, întrebarea nu poate fi decât cea din lege (Legea 3 din 2000).

  Se răspândeşte o confuzie legată de întrebarea de la referendum. De ce se vorbeşte doar despre legea adoptată de Parlament şi nu se spune nimic despre familie/ căsătorie? Răspunsul este foarte simplu.

  1. Forma întrebării e stabilită prin lege, nu e la latitudinea organizatorului (Guvernul). Mai precis, Legea 3/2000, „legea referendumului”, prevede la articolul 7: „(1) Cetăţenii care participă la referendum au dreptul să se pronunţe prin „DA“ sau „NU“ la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?” Cu alte cuvinte, indiferent de tema referendumului, dacă scopul e modificarea Constituţiei, întrebarea e ÎNTOTDEAUNA aceeaşi.

  2. Nimeni nu mai poate adăuga ceva la legea de revizuire a Constituţiei. Ea a fost publicată în Monitorul Oficial, împreună cu avizul CCR. Legea de revizuire e cea din imaginea de mai sus. Orice adăugire ar fi tardivă, ilegală şi în afara avizului dat de CCR, rezultând în nulitatea întregului demers.

  P.S.: Legat de faptul că legea de modificare nu are număr în MO: Legea constituțională nu se numerotează înainte de referendum. Așa cum e publicată în M.O. e doar o propunere de revizuire a Constituției. Va deveni lege cu număr, dacă trece referendumul.

  PPS: Întrebarea cretină: „Ce ne facem dacă schimbă ăștia forma legii și noi votăm pentru forma asta schimbată” are un singur răspuns: „Așa cum nu-i poate schimba lui Iohannis nimeni o lege pe care o are de promulgat (în fond, o formă finală de aprobare) între momentul când aceasta pleacă din Parlament și până o semnează acesta… tot așa, nici în acest caz al referendumului nu se poate schimba legea pe care cetățenii sunt chemați s-o adopte sau s-o respingă. Poporul este acum ca Iohannis care promulgă sau nu legi cum vrea beep-ul lui. Așa cum Iohannis nu-și face probleme că-i schimbă cineva legea între timp, tot așa nici noi n-ar trebui să avem grija asta inutilă.”

  de la dl. Silviu Silviu

 3. Popii şi A3 care au devenit agenţi electorali ai PSD vor fi trimişi să ardă in focurile iadului ! Sunt nevrednici de mila lui Dumnezeu !
  Referendumul are o intrebare ascunsă, plină de ipocrizie in care lipsesc cuvintele barbat, femee, familie etc. Aşa ticăloşie numai la PSD-ALDE se găseşte iar A3 este goarna lor de propagandă jalnică !

 4. In 2009 la referendum intrebările înscrise pe buletinele de vot au avut următorul conținut:
  1. ” Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România”
  2. ” Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane”

 5. Cei care afirma ca nu stiu ce voteaza si vor pune stampila pe NU, dovedesc lene si ignoranță fara nici o justificare. Asa cum au computer si tastatura sa scrie comentarii, asa pot sa caute pe net si sa afle ce cuprinde Legea de modificare a Constitutiei votata la inceputul acestei luni ( septembrie 2018). Ii pot intelege ca nu stiu ce sa voteze pe cei despre care scrieti ca locuiesc intr-un catun uitat de lume, cu latrina si fara electricitate.

 6. CEA MAI TARE PACALEALA A TUTUROR TIMPURILOR PE CARE O APLICA psd-alde -udmr SUB EXPRESIE CURVEASCA PT. ANALFABETI SI SEMIANALFABETI LA REFERNDUMUL DIN 7 8 OCT 2018 !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.