Acasă Politic PSD, PNL și PC visează deja la formarea unui Guvern de criză

PSD, PNL și PC visează deja la formarea unui Guvern de criză

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții PSD, ai PNL și cei ai PC s-au întâlnit, ieri, pentru discuții privind depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Cabinetului Boc. Cele trei partide au decis să colabozere la elaborarea și depunerea moțiunii de cenzură, dar și la formarea unui „Guvern de criză“, în cazul în care documentul va fi votat de Parlament. „Am convenit să construim o alternativă de majoritate, ceea ce înseamnă să convenim asupra unui guvern de criză, cu un mandat precis, cu măsuri imediate și care să pregătească alegerile anticipate. Din punctul de vedere al PNL, premierul trebuie să fie un independent, cu credibilitate“, a declarat liderul liberal, Crin Antonescu, la finalul întâlnirii.
La rândul său, Victor Ponta a afirmat că „Moțiunea de cenzură o discutăm împreună și o introducem împreună. Avem dreptul la o singură moțiune de cenzură în această sesiune și o vom depune în momentul în care va avea cele mai mari șanse să treacă“. „Pregătim un Guvern de criză, cu măsuri de criză pe care am început deja să le discutăm“, a menționat Victor Ponta, adăugând că Guvernul de criză ar urma să își înceteze activitatea în primăvara viitoare, când ar putea avea loc alegeri anticipate, iar „cei care i-au mințit pe români“ să nu mai intre în Parlament. „Discutăm și cu alți parlamentari dispuși să voteze această moțiune de cenzură. Ca și în iunie, o să votăm la vedere“, a adăugat liderul PSD.
Reprezentanții PNL și cei ai PSD s-au întâlnit ieri pentru a discuta despre moțiunile simple pregătite împotriva unora dintre membrii Cabinetului Boc, dar și despre pregătirea moțiunii de cenzură la adresa Executivului.
PNL a anunțat că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului muncii, Mihai Șeitan, în urma „situației umilitoare“ în care au fost puse sute de mii de persoane pentru a-și plăti contribuțiile sociale conform Ordonanței nr. 58/2010, a anunțat, vinerea trecută, Mihai Voicu, vicepreședinte și purtător de cuvânt al formațiunii liberale.
Și PSD va iniția moțiuni simple pe Agricultură și Sănătate, prima dintre ele fiind depusă la Parlament chiar ieri, în prima zi a sesiunii de toamnă a Legislativului.
Liderul liberal, Crin Antonescu, a anunțat că moțiunile simple la adresa membrilor Cabinetului Boc vor fi susținute de PNL „indiferent de inițiator“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.