Acasă Politic PSD si PD se ameninta reciproc cu Internationala Socialista

PSD si PD se ameninta reciproc cu Internationala Socialista

DISTRIBUIȚI

Presedintele PSD, Adrian Nastase, s-a amuzat ieri de declaratiile belicoase ale omologului sau democrat, Traian Basescu, indreptate impotriva Partidului Social Democrat. Nastase a preferat sa vada in atacurile lui Basescu o dovada a faptului ca -actiunea de creare a PSD a fost foarte bine organizata- si l-a trimis pe seful PD sa se lupte cu PRM, partid cu care liderul democrat are afinitati in ceea ce priveste virulenta discursului. Nastase a constatat ca -domnul Basescu are dificultati in a numara pana la 10-, explicand ca, pana in prezent, au trecut sase luni de guvernare, si nu sapte, asa cum numarase presedintele PD. -E evident ca Traian Basescu dovedeste rea-credinta-, a incheiat premierul.


Severin atrage atentia asupra efectului de bumerang al retoricii PD

Liderii noului Partid Social-Democrat reactioneaza dur la amenintarile democratilor privind opozitia fata de intrarea PSD in Internationala Socialista. Deputatul Adrian Severin, mandatat special al PSD in relatiile partidului cu Internationala Socialista, a declarat ieri ca retorica agresiva a PD s-ar putea intoarce ca un bumerang si ar putea avea repercusiuni asupra statutului formatiunii lui Traian Basescu chiar in forul international al social-democratilor. -Daca retorica aceasta continua, mi-e teama ca statutul PD in Internationala Socialista va fi pus sub semnul intrebarii-, a spus Severin. El a precizat ca -nici un partid nu are drept de veto- la primirea unei formatiuni social-democrate in Internationala Socialista si ca, la congresul organizatiei, care va avea loc in 2002, -este perfect plauzibil sa fie luat in discutie statutul PSD in Internationala Socialista-.


-PSD, un PDSR vopsit-

Reactiile potrivnice la adresa infiintarii PSD s-au facut tot mai des auzite la sedinta de ieri a BPN al PD. Pe langa referirile la scrisoarea deschisa adresata duminica lui Adrian Nastase de catre Traian Basescu, tot mai multi lideri democrati au criticat fuziunea dintre PDSR si PSDR. Astfel, potrivit deputatului Mihai Baciu, noul PSD reprezinta de fapt -un PDSR vopsit, un pseudopartid social-democrat-. El spune ca reprezentantul Socialistilor Europeni, prezent sambata la Congresul de fuziune, nu i-a asigurat, nici pe departe, pe liderii PSD ca vor fi primiti in Internationala Socialista.

Traian Basescu a precizat, la randul sau, ca PD nu-si va schimba pozitia critica fata de PDSR, transformat in PSD cu ajutorul PSDR. -Credeti ca PD e Simona Marinescu, care candida pentru functia de vicepresedinte si cu treizile inainte se tiparea pe buletinele de vot de la PSD?-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.