Acasă Politic PSD

PSD

DISTRIBUIȚI

In urma cu un an, urmaream cu stupoare un fenomen -atipic-. Prin traditie, romanii isi trag unul altuia presul de sub picioare, sportul popular fiind tepuirea celui mai apropiat ins aflat in raza de actiune. Ei bine, in pofida imortalului narav de a ne pali intre noi precum chiorii, PSD tropaia la unison, precum o armada de robotei cumintei, aliniati nemteste si defiland precum chinezul scos la aniversarea lui Mao. Trombonul pufaia vivace, flasnetele sunau precum violina, tobele bateau suparat zdrangalina, iar piepturile pesedeilor emanau, la comanda marelui tarabostes, strigate de se cutremura pamantul. Nu mai departe de primavara acestui an, PSD imi dadea senzatia de motor transatlantic care sfarama trufas, imperturbabil, apele preelectorale, infulecand pe nemestecate valurile potrivnice, taind timpul precum o sabie manuita de milioane de soldati, indreptandu-se monolitic catre victoria finala. Pesedismul avea textura unei religii subterane, imposibil de perceput si de scuturat prin mijloace logice, devenita tocmai de aceea o ideologie de masa, chit ca era practicata pe sub masa, adica in genunchi si*n patru labe. Pozitia, incomoda in mod normal pentru homo europenis, se potrivea, insa, de minune cocosatilor ingurgitati de-a valma dintre primari si consilieri, deputati si senatori, panarame, pupeze, genii, celebritati, baroni, faraoni si fanfaroni. Asemeni unei secte aflate in proces de labartare, pesedismul isi construia cuibul obscur inlauntrul unor transee aparate cu cerbicie de oameni pe care ii cunosteai pana mai ieri, cu care vorbeai la o bere, cu care mergeai la o distractie, dar care se inroseau brusc la suflet si iti spuneau franc: m-am saturat de mizerie. Vreau si eu sa fur, ca sa pot trai. Afland despre acesti mutanti, priveam derutat imprejur, incapabil sa inghit frazele alambicate ale celor care clampaiau – culmea, extrem de convinsi! – laude aduse vizionarei conduceri de partid si de stat. Imprejur, insa, mizerie cat casa, urletele copiilor nemancati, juni bezmetici cu bagajele facute pentru Spania, parinti trimitandu-si fetele la produs, elevi injurand in asteptarea dozei zilnice de drog, pensionari scotocind prin gunoaie si cate altele. O Romanie paralela, care, tocmai pentru ca este reala, nu putea sa incapa in ochiul inchis al unui partid obez. Era primavara anului 2004, iar grasimea parea sa ii priasca preotimii pesediste care nu se mai satura sa infulece fabrici, pamanturi, contracte si bani -din fonduri europene-.

Victoria, atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare, parea, de aceea, o simpla formalitate: religia pesedista se hraneste cu sangele infectat de frigul si foamea tranzitiei, si din acest motiv isi domina, prin santaj, propriii soldati. Opozitia, aflata la stadiul de mamaliguta pleostita, bolborosind singura prin cotloane, macaind derutata, rontaia cu ochii scosi din orbite firimiturile picate din buzunarele doldora ale colosului. Asta se intampla nu mai departe de primavara acestui an. Parea ca nimeni si nimic nu va putea schimba calea cea stanga a unui popor strivit sub propriile sale emanatii.

In fizica, si iata ca si in politica exista, insa, un termen numit -masa critica-. Un moment in care orice entitate se dezintegreaza prin implozie, prin suprasarcina propriei structuri aduse dincolo de limitele legilor imuabile, care nu pot fi santajate cu dosarelul de catre Ion Iliescu, dojenite de catre oachesul domnitor Adrian Nastase sau manipulate de mass-media de sub bocancul stapanirii. PSD este un astfel de organism macinat dinlauntru de sobolani, sarlatani si mitocani care, asemeni oricarui organism primar, au o capacitate incredibila de a percepe clipa cataclismului. Sincer sa fiu, nu as fi crezut ca acest moment este aproape. Marsavia de ultima speta a preluarii RAFO, cu tot cu datorii, de catre stat ma face, totusi, sa cred ca implozia e pe cale sa se produca. Sobolanii, tocmai pentru ca sunt sobolani, cauta sa fuga cu tot cu provizii. Este finalul penibil al unei gasti de mercenari si de banditi care au facut mai mult rau acestei tari decat o armata straina de ocupatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.