Acasă Politic PUR nu-si mai face grup parlamentar

PUR nu-si mai face grup parlamentar

DISTRIBUIȚI

A doua intalnire PSD-PUR pentru incheierea unui nou protocol a dus la un rezultat favorabil echipei lui Nastase: umanistii au acceptat sa nu-si mai faca grup parlamentar la Camera Deputatilor. Seful echipei de negociatori a social-democratilor, Viorel Hrebenciuc, a explicat: -Noi in principiu nu am avut obiectii ca domniile-lor sa isi formeze un grup parlamentar, dar regulamentul nu permite acest lucru, dupa cum se vede, si puteti sa constatati si dumneavoastra. Daca in istoria postdecembrista a Parlamentului nu a existat un grup parlamentar al independentilor, deci regulamentul nepermitand, nu se face-. La randul sau, senatorul PUR Dinu Marin a precizat: -Mai degraba este vorba de faptul ca noi am ajuns la concluzia ca nu este un punct de negociere intre cele doua partide. Initiativa PUR a fost de a avea un grup, dar chestiunea trebuie rezolvata in limitele regulamentului Camerei Deputatilor-. Partile au decis ca protocolul sa fie incheiat pana la sfarsitul lunii martie, iar organizatiile locale PSD si PUR sa parafeze acorduri similare cu cel perfectat la centru.

Cadoul pentru umanisti – blocat in Senat

Guvernul le-a pregatit deja umanistilor o recompensa pentru ca s-au -privat- de placerea de a-si forma grup parlamentar la Camera Deputatilor. Pesedistii, periati de rebeliunea anuntata de PUR, care ar stirbi imaginea casniciei perfecte din alianta democratiei sociale, s-au gandit sa cumpere linistea cu bani din vistieria statului. Pentru asta, eminentele cenusii ale PSD au gandit un proiect care modifica Legea partidelor, introducand o idee extravaganta: subventia pentru partidele care au reprezentanti in grupurile parlamentare. Conceput ca un cadou pentru PUR, textul nu i-a convins pe senatorii din Comisia juridica. Acestia au hotarat ieri sa cheme la ordine Ministerul Finantelor pentru a afla cati bani mai trebuie scosi din buget in aceasta inginerie politica.

Fostul lider democrat, senatorul Petre Roman, a pledat impotriva modificarii, aratand ca -legea ocoleste normele de functionare-. -Daca interesul aliantei PSD-PUR va fi altul, o sa schimbam legea?-, s-a intrebat retoric Petre Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.