Acasă Politic Ralu Filip si Alexandru Paleologu si-au descoperit turnatorii

Ralu Filip si Alexandru Paleologu si-au descoperit turnatorii

DISTRIBUIȚI

Alexandru Paleologu si ziaristul Ralu Filip au primit incuviintarea CNSAS pentru studierea propriilor dosare de urmarire intocmite de Securitate. Alexandru Paleologu a sosit la sediul CNSAS dis-de-dimineata, insotit de fiul sau, Toader. Ceva mai tarziu si-a facut aparitia, la locul de munca al lui Onisoru et. comp., Ralu Filip.

Ralu Filip – anchetat de -Dan Capitanul-

Ralu Filip are dosar de urmarire pentru perioada 1981-1985, cand a urmat cursurile Facultatii de Drept. In *85, dosarul sau a fost sistat. Numele sub care fosta politie politica il recunostea era -Firu-. Turnatorii erau, conform declaratiilor gazetarului, colegii de facultate. Lui Ralu Filip i-au fost interceptate, de asemenea, convorbirile telefonice si corespondenta, dar pentru studierea lor in amanunt vrea sa faca o cerere separata. El a aflat, in sfarsit, numele capitanului de securitate care l-a anchetat, pe el si pe alti prieteni, in 1985, pentru -atitudine ostila- la adresa regimului. Acesta se numea Dumitru Danilovici, dar in -scriptele- Securitatii era cunoscut sub numele cu rezonante poetice de -Dan Capitanul-. -Cred ca inca mai lucreaza la SRI-, a spus Ralu Filip. -De altfel, sunt convins ca multi dintre cei care m-au urmarit conduc acum institutii importante, pe unul chiar l-am recunoscut.- La plecare, s-a interesat daca poate face cerere pentru deconspirarea procurorului Mocuta, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, cu care se afla in proces.

Alexandru Paleologu a venit la CNSAS in -vizita turistica-

Alexandru Paleologu a declarat ca a venit mai degraba in -vizita turistica- la CNSAS, pentru a-i arata dosarele fiului sau, foarte interesat de biografia tatalui. El nu a gasit -nimic deosebit- in dosare fata de ce se astepta si nu a fost interesat nici cate volume cuprindeau. In orice caz, sunt foarte multe, din moment ce Paleologu a fost urmarit de la instalarea regimului pana la revolutie. A descoperit dovezi ale convorbirilor telefonice interceptate si ale corespondentei violate, dar nu l-au miscat prea tare, fiindca stia foarte bine ca asa opereaza Securitatea. Inclinat spre paradoxuri si cuvinte de spirit, ca de obicei, Paleologu a meditat pe marginea specificului Securitatii, care a comis o -indiscretie biografica, asa cum poate fi numita orice activitate informativa-. Senatorul liberal a observat ca Securitatea a folosit din plin informatii ale sigurantei de dinainte de razboi.


Madalina Schiopu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.