Acasă Politic Realitatea lui SOV îi face temenele lui Boc, via Tatulici

Realitatea lui SOV îi face temenele lui Boc, via Tatulici

DISTRIBUIȚI

Încolțit din toate părțile și conștient că nu poate face mai nimic pentru dărâmarea guvernului Boc, după ce de aproape un an de zile se încearcă manipulări ale opiniei publice prin nesfârșite greve și moțiuni de cenzură în Parlament, Sorin Ovidiu Vîntu a gândit o schimbare de strategie. Dacă până acum acționa numai „prin batistă“ când venea vorba de atacarea puterii, SOV s-a reorientat și îi arată ramura de măslin  premierului Emil Boc. La finele săptămânii trecute, iRealitatea lui Vîntu a trimis emisarul numărul unu al postului, pe Mihai Tatulici, chiar în fieful PDL, la Cluj, pentru a organiza gala „Zece pentru România“ Transilvania, un fel de pseudoconcurs unde mai-marii Realității dau peșcheșuri morale sub formă de premii unor persoane publice din România. Culmea, trofeul de excelență pentru întreaga carieră a fost primit anul acesta de Emil Boc, acel premier declarat incompetent zilnic de către vuvuzelele Realității.
Curat-murdar, coane Nușulică! Păi să dai matale ploconul tocmai aghiotantului lui Băsescu? Bineînțeles că Emil Boc a „mirosit“ imediat intențiile pacifiste ale mogulului „parizian“ și l-a „onorat“ cu absența, premiul fiind ridicat de deputatul PDL Daniel Buda. Dar nu numai Boc a avut parte de temenele televizate. Și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a numărat prin laureați. Mișcarea lui Vîntu de a se băga în seamă pe lângă fruntașii PDL-ului nu are decât un scop: apropierea de putere și de contractele cu statul.
Probabil Vîntu mizează pe memoria scurtă a liderilor PDL, pentru că nu cu mult timp în urmă, toată lumea afla părerea lui Vîntu despre Boc în celebrele stenograme botezate în presă „Sorin. File de poveste“. „Ei (PDL – n.r.) au transformat-o iarăși într-o cauză, dar nu e o cauză personală. Te rog să mă crezi că mie, mititelul Boc mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, e un tiripici simpatic. Mă amuză dorința lui de a arăta că se bate pe burtă cu oamenii, că a făcut la viața lui de toate, că a băut și pălincă, a făcut și tâmplărie, s-a dus și cu caprele… Mă amuză omulețul, mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, dacă am vreo chestie personală cu el sau cu vreunul dintre miniștrii cabinetului lui. Este o chestie, vorba americanului, just business. Dacă în locul lui Boc ar fi fost Mugur Isărescu, același tratament l-ar fi avut“, grăia Vîntu către locotentul său de la Realitatea, Sergiu Toader, mai ceva ca Neagoe Basarab către fiul său, Teodosie. Dar cum de la ură la dragoste nu-i decât un pas, Vîntu s-a pus pe făcut declarații tandre către putere, doar-doar or veni zile mai bune și pentru el. Nu știm dacă zilele acelea vor sosi, dar cu siguranță va ajunge la București, în perioada următoare, prietenul său de suflet, golănașul Nicolae Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.