Acasă Politic Revolutionarii s-au unit sub sceptrul PSD

Revolutionarii s-au unit sub sceptrul PSD

DISTRIBUIȚI

Revolutionarii, cu mic, cu mare, s-au intalnit, ieri, pentru a hotari unirea tuturor organizatiilor intr-un Bloc National al Revolutionarilor 1989. Evenimentul, care a avut loc in Sala -Al. I. Cuza- a Palatului Parlamentului, a reunit 1.500 de reprezentanti a 148 de organizatii, din cele 153 existente. Luptatorii au pornit pe drumul unirii cu Dumnezeu inainte, la propriu, dupa ce au primit binecuvantarea unui preot.

Blocul Babel

In camasi colorate sau cu palarii texane, revolutionarii au aplaudat furtunos si constant frazele discursurilor inaltatoare si mobilizatoare ale parlamentarilor-revolutionari. Primul care a -euforizat- audienta a fost senatorul Sergiu Nicolaescu, care a citat din discursul presedintelui american George W. Bush fragmentul in care acesta lauda eroii Revolutiei. Aplauzele nu au intarziat; de altfel, majoritatea discursurilor au fost marcate de ropote si strigate la aproape fiecare scurta pauza. Nicolaescu a ponderat, la un moment dat, bucuria, spunand ca -imaginea negativa ne-am format-o singuri, timp de 12 ani-. El le-a transmis, in numele tuturor, succes presedintelui Ion Iliescu si premierului Adrian Nastase, in -actiunea- de la Copenhaga. Nici Iliescu (care fusese invitat), nici Nastase nu au transmis vreun mesaj revolutionarilor… Deputatul Gheorghe Firtzak a ridicat sala in picioare, cand a promis ca -voi face tot posibilul ca Legea 42 sa treaca-. Adrian Dumitrescu de la Asociatia 21 Decembrie a intrebat, nedumerit: -Care drepturi? Acestea, practic, nu exista-, referindu-se la cererile pe care revolutionarii le-au inclus in Legea 42. -Speram ca noua lege sa le aduca revolutionarilor recunoastere-, a completat el. Reprezentantul minoritatii turce, Metin Cerchez, a vorbit pe un ton agresiv, subliniind ca -mass-media ne hulesc, ziaristii sunt tendentiosi. Asta demonstreaza ca vechile structuri n-au murit inca-.

Lung e drumul statutului

BNR 1989 a fost mentionat in proiectul de lege a revolutionarilor inainte de a fi constituit. Ieri, delegatii au ascultat textul statutului, l-au votat -in ansamblu-, dupa cum a spus Dorin Lazar Maior, urmand ca eventualele modificari sa le faca, luni, Consiliul National.

In baza acestui statut, BNR va contacta organizatiile nonguvernamentale, precum si personalitati din tara si din strainatate care vor sa acorde sprijin miscarii revolutionare, dar fara manifestari de influentare politica din partea lor si numai in spiritul statutului Blocului. BNR poate colabora cu partide si aliante politice in scopul promovarii unor obiective comune prin forme de asociere stabilite printr-un protocol de colaborare, potrivit legii.

In urma alegerilor pentru conducerea BNR, presedinte este Dorin Lazar Maior, Vasile Duta este presedintele Consiliului National al BNR, Codrin Stefanescu a fost numit in fruntea Consiliului Consultativ, iar Mircea Bucur este secretarul general al Blocului. Presedinte de Onoare a fost propus Sergiu Nicolaescu. Acesta a refuzat insa si l-a propus pe Ion Iliescu. Senatorul a precizat ca in cazul in care Iliescu refuza, el va relua discutia cu conducerea BNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.