Home Politic Roman pierde si Colegiul Director al PD

Roman pierde si Colegiul Director al PD

DISTRIBUIŢI

Presedintele PD, Petre Roman, nu a reusit, ieri, sa-si impuna punctul de vedere in cadrul Colegiului Director vizavi de necesitatea largirii numarului de delegati la Conventia Nationala Extraordinara.

Liderul PD ar fi dorit, la sugestia unuia dintre sustinatorii sai, Dan Zamfirescu, sa se largeasca numarul delegatilor la Conventie, astfel incat sa participe si primarii, si consilierii judeteni. Forul de conduce, in care pana nu demult Roman avea cea mai mare aderenta, a respins propunerea acestuia cu o larga majoritate.

Surse din tabara primarului general sustin ca Roman a incercat aceasta miscare mizand pe faptul ca in unele zone in care are aderenta PD a avut rezultate bune la alegerile locale. Acesti consilieri si primari apropiati presedintelui ar fi putut ingrosa randurile delegatilor pentru a inclina balanta in favoarea lui Petre Roman.

Pe de alta parte, liderul democrat sustine ca acesti oameni meritau sa fie invitati, mai ales ca sunt persoane de decizie in administratie, dand Conventiei un plus de legitimitate si democratie.

La finalul sedintei Colegiului Director, care a fost sub semnul tensiunilor, cei trei candidati la sefia PD au sustinut o conferinta de presa in care intepaturile reciproce nu au lipsit. Nemultumita de respingerea propunerii lui Roman si tradand astfel o afinitate mai mare cu presedintele PD decat cu Traian Basescu, Simona Marinescu a afirmat ca cei care au votat impotriva acestui lucru au facut-o fara aprobarea conducerilor organizatiilor locale. -De altfel, acesti oameni au mai luat decizii fara acordul BPJ-urilor semnand pe lista de sustinatori a unei anumite motiuni-, a spus senatorul PD. Simona Marinescu a primit si ea o lovitura din partea Colegiului Director, venita de aceasta data pe filiera ambilor contracandidati. Ea nu a reusit sa-si impuna in comisia de organizare a alegerilor reprezentantii, primind doar asigurari ca reprezentantii lui Traian Basescu si Petre Roman ii vor reprezenta si acesteia interesele.

In alta ordine de idei, Petre Roman a vorbit despre cazul celor trei senatori care au facut declaratii ce ar fi putut aduce prejudicii partidului.

Liderul PD a precizat ca exista tendinta in cazul unor colegi de a considera ca daca, au sprijinul lui Traian Basescu, au si sprijinul asupra declaratiilor pe care le fac in nume propriu.

-Va asigur ca nu este asa. Fiecare trebuie sa-si asume ceea ce spune-.

Primarul general a ripostat: -Niciodata nu o sa ma dezic public de declaratiile unui coleg, om politic de prima marime-.

O alta problema care a facut obiectul discutiilor in Colegiul Director a fost o contestatie venita de la unii reprezentanti ai PD Constanta. Acestia sustin ca actuala conducere nu este reprezentativa si statutara. Solutionarea problemei a fost insa amanata.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.