Acasă Politic România va pierde 4 MILIARDE DE EURO daca Puterea şi Opoziţia continuă...

România va pierde 4 MILIARDE DE EURO daca Puterea şi Opoziţia continuă să facă ţopăială politică

DISTRIBUIȚI

Partidul Ecologist Român cere preşedintelui Klaus Iohannis, celor 33 de europarlamentari români şi comisarului european pentru Tranporturi, Adina Vălean, să acţioneze fulger, cu responsabilitate şi fermitate, în Parlamentul European pentru apararea drepturilor transportatorilor auto români, implicit pentru apararea singurei zone a economiei romaneşti care a adus excedent în bugetul Statutului.

Pe 8 iunie 2020, europarlamentarii din Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN) au adoptat un pachet normativ, Pachetul de mobilitate nr.1, care va înjumătăți veniturile transportatorilor români.
România va pierde, așadar, 4 miliarde de euro. Solicitam reactia imediata a Presedintelui Romaniei, a celor 33 de europarlamentari romani de la Bruxelles si, in special, a Comisarului european pentru Transporturi, Adina Valean !
Pachetul de mobilitate 1, instituie obligația de întoarcere acasă a camioanelor la fiecare 8 săptămâni. Această obligație nu creează nicio problemă pentru un camion înmatriculat în Germania sau Austria, aflate geografic în centrul Europei, dar pentru un camion din România duce la o medie de 6 zile pierdute la fiecare 8 săptămâni, ceea ce se traduce în pierderi de cifră de afaceri de 10-14%. Revenirea în România la fiecare 8 săptămâni ar însemna 1.000 de camioane în plus zilnic pe drumurile europene și la frontiere, fără nicio justificare economică. Această măsură are si un puternic impact ecologic conducand la creșterea cu 1.160 de tone de emisii de CO2 / zi sau 418.000 tone / an.
Partidul Ecologist Român se manifesta total impotriva ingradirii pietei libere europene a transportului auto si a incalcarii Pactului Ecologic European!

Marius Necula
Vicepreşedinte PER

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.