Home Politic Rușinos. PSD către CE: și diaspora românească are nevoie de solidaritate ca...

Rușinos. PSD către CE: și diaspora românească are nevoie de solidaritate ca și refugiații

DISTRIBUIŢI

Biroul de presă al PSD, al cărui purtător de cuvânt este Gabriela Firea, a transmis un comunicat ca răzbunare la votul diasporei care a fost mereu unul anti-PSD. RUȘINE, PSD!

„Europarlamentarii PSD către Președintele CE:  Nu doar situațiile temporare de criză necesită solidaritate, ci și reducerea sărăciei și a decalajelor, priorități majore ale UE !

Delegația europarlamentarilor PSD salută faptul că Președintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker pune solidaritatea în centrul mesajului său despre starea Uniunii, dar atrage atenția că și reducerea sărăciei sau a decalajelor în UE necesită solidaritate, nu doar situațiile temporare de criză, precum valul de refugiați cu care se confruntă statele membre.

‘În contextul crizei refugiaților și a situației disperate în care se află aceștia, apelul la solidaritate transmis de către Jean-Claude Juncker este unul salutar. Totuși, îi amintim Președintelui Comisiei Europene că nu e suficient ca solidaritatea, principiu fundamental al UE, să fie invocat (n.r. dezacordul aparține PSD) doar în momente dificile, când apar provocări din exteriorul UE și ne sunt testate limitele. Solidaritatea trebuie să existe și atunci când vorbim despre priorități majore, permanente, ale UE,   precum reducerea sărăciei, a inegalităților și a decalajelor între statele membre.

Decidenții europeni nu trebuie să uite că reducerea decalajelor în interiorul UE, între regiunile sărace și cele bogate, rămâne un obiectiv fundamental. Acest lucru se face concret prin alocarea de fonduri prioritare pentru regiunile slab dezvoltate, orientarea corectă și echitabilă a investițiilor, prin politici de sprijinire a statelor membre în eforturile de creare de locuri de muncă, dar și asumarea unor poziții solidare și ferme atunci când anumite categorii de populație își văd amenințate drepturile în alte state membre — așa cum se întâmplă cu semnalele transmise în ultimii ani, în anumite țări, cu privire la posibila restrângere a drepturilor muncitorilor proveniți din România.

Jean-Claude Juncker a vorbit inclusiv despre ‘nevoia de a recrea un proces de convergență, atât între statele membre și în cadrul societăților, bazat pe productivitate, crearea de locuri de muncă și echitatea socială’. Suntem întru totul de acord, însă considerăm că e absolut necesar să se treacă de la vorbe la fapte !

Facem un apel către Președintele CE să ofere asigurări că, mai ales în acest nou context, nu se va ceda în fața acelor state membre care cer o restrângere a libertății de circulație a forței de muncă, deoarece un asemenea scenariu ar reprezenta încălcarea tocmai a acelor valori pe care domnul Juncker le-a invocat în discursul său de miercuri.

Reiterăm și susținem poziția exprimată de Gianni Pitella, Președintele Grupului S&D din Parlamentul European, aceea că UE trebuie să se reîntoarcă la o abordare bazată respect, cooperare și solidaritate între statele membre !  ”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.