Home Politic Să-i plătim taxă de solidaritate lui Marcel Ciolacu, care înțelege din economie...

Să-i plătim taxă de solidaritate lui Marcel Ciolacu, care înțelege din economie cât să-și țină bancnotele ascunse la piept?

DISTRIBUIŢI

Aparatul bugetar se umflă cu sute de posturi în fiecare lună, guvernanții aruncă în disperare cu pomeni pentru a combate, chipurile, inflația, dar care nu fac decât să crească și mai tare inflația, România se împrumută masiv la cele mai mari dobânzi din UE, deficitul bugetar crește continuu și am ratat din nou aderarea la zona euro.

Peste toate, se adaugă criza internațională majoră.

Te-ai aștepta ca specialiștii în economie cu care lucrează Guvernul să ia decizii responsabile, menite să pună țara la adăpost într-un viitor care, deocamdată, nu sună bine deloc.
Ce fac, în schimb, „specialiștii” din actuala coaliție de guvernare, condusă de Marcel Ciolacu, un personaj ale cărui singure experiențe în economie sunt de la un chioșc din Buzău și din manevrarea bancnotelor ascunde la piept?

În mod normal, ar fi redus cheltuielile prin eliminarea risipei din aparatul administrativ, dând afară personajele care plimbe o hârtie prin întreprindere, ca acum 35 de ani, ar fi renunțat la aruncarea de bani din elicopter, pentru pomeni electorale care mai tare ne distrug, și ar fi întărit capacitatea ANAF de a colecta taxele și așa mari care există în România.

Dar noi nu suntem într-un moment normal cu această coaliție de impostori condusă de un general care execută fără să comenteze toate aberațiile economice ale plutonierului Ciolacu și ale ciracilor săi incompetenți.

Așa că PNL, partid teoretic liberal, pro afaceri, este gata să îndeplinească visul de aur al falșilor socialiști de la PSD: reînvie „taxa de solidaritate”.

Taxa de 1% pe cifra de afaceri a fost susținută de PSD și la finalul anului trecut. Acum, Marcel Ciolacu a declarat că taxa pe cifra de afaceri „este pe agenda de discuții”.

Deloc uimitor, premierul Nicolae Ciucă promitea recent că anul acesta nu va mai fi introdusă nici o taxă nouă. Dar cine a văzut un politician din actuala coaliție PSD-PNL-UDMR să-și respecte o promisiune?

O taxă pe cifra de afaceri pusă companiilor din România, suplimentar peste toate pe care le plătesc deja (TVA, impozit pe cifră de afaceri și pe profit, taxe pe muncă, taxe pe proprietate) nu va face decât să afecteze tocmai pe aceia care mențin cât de cât funcțională economia românească. Și să protejeze pe cai care doar consumă.

Mediul privat e deja cocoșat de taxe, după doi ani în care pandemia de COVID-19 i-a pus la mare încercare. În loc să stimuleze dezvoltarea antreprenorilor, să atragă investiții străine și să aducă dezvoltare, guvernul se pregătește să mai impună o taxă aiurea, fără nicio fundamentare, care va alunga investitorii și pe cei care ar fi adus noi locuri de muncă, fără a aduce un plus real la un buget deja supt.

În plus, taxarea vine în cel mai prost moment posibil, când prețurile sunt în creștere pe toate palierele. Ce efect va avea o taxă în plus? Evident, va determina creșterea și mai tare a prețurilor, care va determina creșterea și mai tare a inflației, care ne va sărăci, de fapt, pe toți, și mai mult.

România are printre cele mai mici rate de colectare a taxelor din Uniunea Europeană, deși ANAF are un aparat consistent, cu mii de angajați. În loc să devină mai eficient în a strânge impozitele deja împovărătoare, care acum se pierd undeva într-un spațiu gri, acest guvern impune o taxă în plus, care va face mai mult rău decât bine.

Mare ghinion avem să fim conduși într-una dintre cele mai mari crize cunoscute de Europa în ultimele decenii de o gașcă de impostori veseli, care ne duc spre zid cu viteză, în timp ce ne spun cu nonșalanță că ne salvează.

Ne salvează, omorându-ne economic.

Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

3 ARII

  1. Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice in ROMANIA sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde din urma fara dificultati. In conditiile actualei DEMOCRATII ORIGINALE DAMBOVITENE pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , sa “orienteze” si sa conduca “populatia” ca pe o turma de animale.
    In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!
    UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VEACURI VOR SA VA VADA…???…

  2. Dragi jurnalisti, auzim mereu prin televiziuni mai ales, despre fosti securisti si turnatori la fosta securitate! Vreau sa va spun ca nu a existat niciodata legitimatie de servici pe care sa scrie securist asa cum scrie reporter, profesor etc (nici militian sau politist ) Se poate spune despre T Basescu ca a dat declaratii vamale pentru tot echipajul si nici vorba de turnator la securitate; ce a existat inainte de revolutie sau dupa nu s-au ocupat sau nu se ocupa cu magarii, nu intra in atributiile de servici! Magariile apartin numai infractorilor!

  3. “Solidaritatea” ca valoare umana, in Romania, nu se poate manifesta ca o unitate strânsă, bazată pe comunitatea de interese, de sentimente, de idei si spirit de întelegere. Aceasta are doua valente una pentru categoria “jecmanitilor” si este invocata de clasa politica numai atunci cand puterea decide unilateral ca o majoritate a populatiei urmeaza ori si-a pierdut unele drepturi. A doua valenta a solidaritatii se adreseaza clasei privilegiatilor (jecmanitorilor), din care fac parte obligatoriu factorii puterii si se refera la sporirea propriilor avantaje, facilitati si libertati pentru comiterea de atrocitati. CLASA de MIJOC pilonul de baza, ce ar putea asigura satabilitatea oricarei societati, exista numai in mintea unor visatori, deoarece in realitate ea lipseste cu desavarsire din Romania tot datorita infantilismului politic.
    Solidaritate intre privilegiati si celelalte categorii sociale nu se va putea realiza nociodata deoarece trufia, dusmania, incultura si lipsa de civilizatie sunt intretinute politic si nu infatiseaza decat “raporturi sau relatii ce ar putea exista intre lup si miel”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.