Acasă Politic Să râdem cu țoapa Firea: noul logo al Bucureștiului e copiat după...

Să râdem cu țoapa Firea: noul logo al Bucureștiului e copiat după o chinezărie taiwaneză

DISTRIBUIȚI

New Taipei, cel mai populat oraș din Taiwan, are un steag promovat încă din 2011 după care a fost copiată varianta de logo selectată azi de Primăria Municipiului București pentru Capitala României.

Juriul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru municipiul București organizat de Primăria Capitalei l-a desemnat câștigător pe Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timișoara care va încasa 50.000 de lei brut, suma reprezentând cesionarea exclusivă a drepturilor de autor, nelimitată în timp și spațiu, pe orice suport material și în toate modurile, in favoarea municipiului București, pentru utilizarea lucrării declarată câștigătoare.

„Am avut ca nuclee inspiraționale moștenirea arhitectonică autentică a Capitalei și valențele pozitive generate de rezonanța etimologică a numelui orașului București. Alăturarea celor patru elemente identice ca formă, dar diferite ca poziționare, subliniază ideea de epicentru al națiunii către care converge Capitala”, explică Narcis Teodor Lupou. Dacă și-ar fi pus Firea consilierii să caute pe internet ar fi văzut că e copiat și nu s-ar mai fi făcut de râs.

Alături de Primarul General, din juriu au mai făcut parte: Prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafică al UNARTE; Dr. Vladimir Nicula , Lector Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepreședinte Uniunea Artiștilor Plastici; Dochița Zenoveiov, brand innovator, „INOVEO”; Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas”; Corina Vințan, managing partner „Links Associates”; Mirel Palada, sociolog.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.