Acasă Politic Se ascut cuțitele în PSD: Victor Ponta îi vrea capul lui Liviu...

Se ascut cuțitele în PSD: Victor Ponta îi vrea capul lui Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI

 

În PSD se pregătește inevitabil „noaptea cuțitelor lungi” în urma căreia junele Ponta vrea să-l execute pe insistentul baron-șef, Liviu Dragnea, cel care îl tot împinge forțat către Cotroceni.

Radu Tudor, unul dintre cei mai vocali „guriști” ai Antenelor a trasat, printr-o postare pe blogul personal, viitoarea „traiectorie” politică a PSD în perioada de după alegerile din 21 decembrie. Este un soi de mesaj subliminal care, sub forma unei simple opinii, încearcă să descrie cum va arăta viitorul politic al unei Românii ajunse pe mâna lui Victor Ponta și a găștii de politruci adunați în jurul lui. Un mesaj care, dincolo de simplitatea lui aparentă, mai demonstrează un lucru: în PSD lupta pentru putere se dă cu zâmbetul pe față și cu șișul ascuns în mânecă. Este o luptă subterană în care taberele s-au împărțit deja, iar unul dintre cei vizați este vicepremierul Liviu Dragnea. În acest context, bineînțeles că se înșală amarnic oricine își închipuie acest personaj guraliv care se prezintă ba „analist politic” ba „analist militar”, așadar Radu Tudor a vorbit de capul lui. Iar asta pentru că, după cum vedem clar, zi de zi și de ani buni încoace, tromboniștii din Antene nu-și permit nici măcar să strănute ori să sughită fără acordul lui Dan Voiculescu. Iar orice râgâială a lor nu apucă să fie lansată „în eter” fără ca, mai întâi, să fi fost analizată și întoarsă pe toate fețele în sordidele laboratoare propagandistice ale „Varanului”. Așadar, iată cum arată „scenariul” politic pe care, turnătorul „Felix”, deși aflat deja cu un picior în pușcărie, ni-l transmite prin gura lui Tudor, un scenariu care ar trebui să-i aducă lui Liviu Dragnea fiori de gheață pe șira spinării: „Pentru că premierul Victor Ponta a dat liber la speculații pe seama aranjamentelor de putere post 21 Decembrie și a candidaturilor de tot felul, iată una din variantele de lucru cele mai vehiculate în cazul în actualul președinte PSD ajunge la Cotroceni.” Păi ia s-o auzim Răducule tată: „Victor Ponta, președinte; George Maior, președinte PSD și prim ministru; Gabriel Oprea, directorul SRI; Liviu Dragnea, un an cu suspendare”. Iar asta în condițiile în care Traian Băsescu va fi „bine mersi”. Iar asta înseamnă multe și urâte. Mai întâi înseamnă că, în acest moment, indiferent cât de mult ar insista el să-l propulseze la prezidențiale, dacă Liviu Dragnea nu va fi deosebit de atent, soarta lui politică este deja pecetluită.

 

Propunere indecentă subliminală: SRI pentru funcția de premier

 

În plus, Victor Ponta îi face și lui George Maior o soi de „pact” exact ca acelea care și încheie între găștile de cartier: „Nașule, pe pun mare șef peste partid, te fac și Premier, dar dă și tu ceva la schimb” Ce anume? Bineînțeles șefia SRI! Astfel că, în viziunea lui Ponta SRI-ul care, în ultimii ani a dat dovezi clare de modernizare și eficiență, va fi decapitat, și ajunge pe mâna „izmenarului șef” Gabriel Oprea. În plus, modul în care Victor Ponta și-a subordonat, deja, „Doi și un sfert”, și se chinuie să-și tragă și STS în propria lui „ogradă” nu are cum să nu readucă în minte perioada în care actualii pușcăriași S O Vântu și Cătălin Voicu visau să ajungă la cârma serviciilor secrete, a Internelor și a justiției. Dacă acel „un an cu suspendare” rezervat lui Liviu Dragnea, este clar menit să-l pună cu botul pe labe pe „baronul” de Teleorman, previziunea „Traian Băsescu, bine mersi” apare de-a dreptul ciudată, pentru un partid a cărui doctrină politică poate fi sintetizată în doar două cuvinte: „Jos Băsescu”. Indiferent cum ar fi, am putea crede că toată povestea asta nu este decât o bălmăjală de „analist” înregimentat politic. Nu este nici pe departe așa: la doar câteva ore după acea postare, Victor Ponta a participat la emisiunea lui Radu Tudor unde, după ce și-a lingușit puțin gazda, a confirmat scenariul „Dragnea, un an cu suspendare”: „Vă urmăresc cu mare atenție blogul și am văzut analiza despre PSD. În mare parte este corectă analiza dumneavoastră”. Oferta a fost făcută, rămâne de văzut cum va achiesa actualul șef al SRI și cum va sfârși Dragnea.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.